Σάββατο, Δεκεμβρίου 23, 2006

Ο Κροκοδειλάνθρωπος και τα Καλικατζαράκια...



Όταν ο Κροκοδειλάναθρωπος τα κακάρωσε και κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο συνάντησε μεγάλες αναταραχές και απεργίες. Ήταν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι Καλικάτζαροι είχαν ξεσηκωθεί εναντίον του Αρχη-διαβόλου. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη που βρήκε δίπλα σ ένα καζάνι γεμάτο αχνιστή πίσσα, έγραφε τα εξής:

Σύντροφοι και συντρόφισσες, Καλικάτζαροι Κάθε χρονιά συμβαίνουν τα ίδια και τα ίδια! Από την αρχή του χρόνου, πίσω απ το τεράστιο πριόνι, όλοι μια γροθιά, πριονίζουμε το γέρικο δέντρο που στηρίζει τον πάνω κόσμο. Κι όταν τέτοιες μέρες ζητούμε την πληρωμή μας, αντί ο αρχη-διάβολος να μας δώσει όσα μας έχει υποσχεθεί, μας δείχνει διαφημιστικά μηνύματα από τις ετοιμασίες κουραμπιέδων και μελομακάρονων στον Πάνω Κόσμο. Τότε εμείς παρασυρμένοι απ τη λαιμαργία μας παρατάμε το πριόνισμα του δέντρου και ανέβουμε πάνω. Όταν όμως γυρίσουμε πίσω ο κορμός του δέντρου έχει «επουλωθεί» κι ο αρχη-διάβολος το παίζει «Κωστάκης Καραμανλής» σχετικά με τις πληρωμές των μισθών μας… Σύντροφοι είμαστε βέβαιοι, ότι έχει κλείσει συμφωνία κάτω απ το τραπέζι με το Χριστό για να ισχυροποιήσουν και οι δυο την εξουσία τους, που τώρα τελευταία απειλείται! Σύντροφοι για πόσο ακόμα θα μας εκμεταλλεύεται, για πόσο ακόμα οι εργάτες του Κάτω Κόσμου, θα δουλεύουν σαν σλάβοι;… Ή ο Αρχη-διάβολος ή Εμείς!!

Δεν χρειάστηκε πάνω απ μερικά δεύτερα για να συλλάβει την ιδέα, ήταν μεγάλη χαμούρα ο Κροκοδειλάνθρωπος. Στα χέρια του δεν κρατούσε μια απλή προκήρυξη αλλά την ευκαιρία του να ξαναγυρίσει στη ζωή και να εκδικηθεί το δημιουργό και βιογράφο του, που τον είχε σκοτώσει πάνω στο άνθος της ηλικίας του! Φυσικά πρώτα συνεννοήθηκε με τον Αρχη-διάβολο. Ποτέ δεν θα κάνε κάτι ο Κροκοδειλάνθρωπος χωρίς να πάρει το ΟΚ απ τον Μεγάλο. Έπειτα πήγε βρήκε τον Σκουπιδίκιους, τον εργατοπατέρα των Καλικατζάρων και του τα ‘πε χαρτί και καλαμάρι:
«Κοίτα να δεις Σκουπιδίκιους… Αδίκως φωνάζετε πως φταίει ο Αρχη-διάβολος που δεν σας πληρώνει… Πρέπει να μάθεις ότι εκείνος που ευθύνεται στην πραγματικότητα είναι ο αρχηγός της πιο τρισάθλιας τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Vita Mi Barouak. Που λες ο τυπάς εκβιάζει τον Μεγάλο, ότι αν δεν κάνει το κόλπο με τα μελομακάρονα, θα ανοίξει το πώμα της λίμνης που βρίσκεται στα όρια τους δάσους του blogspot και όλο το νερό θα χυθεί στον Κάτω Kόσμο με αποτέλεσμα να πνιγούν όλοι οι κάτοικοί του. Τι άλλο μπορεί να κάνει ο Μεγάλος, υποκύπτει στον εκβιασμό των τρομοκρατών, για το καλό σας! Αυτά που σου λέω είναι γνωστά στον πάνω κόσμο. Ο Vita Mi Βarouak είναι μεγάλη κουφάλα, μεγαλύτερη κι απ αυτή του δέντρου που πριονίζετε…»
«Και ‘μεις τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό;!»
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε τον στρατό των καλικάτζαρων και να επιτεθούμε στο σπίτι που θα κάνει Χριστούγεννα ο Vita Mi Barouak! Να τον συλλάβουμε και να τον κλείσουμε στο «Γκουαντάναμο» του Κάτω Κόσμου!»
«Μα ο κορμός του δέντρου θα έχει «επουλωθεί» μέχρι να επιστρέψουμε απ την εκστρατεία…»
«Του χρόνου όμως που δεν θα είναι εν ζωή ο Vita Mi Barouak για να τρομοκρατεί, o κορμός του δέντρου θα κοπεί επιτυχώς κι εσείς θα βάλετε στην τσεπούλα όλα όσα σας έχει υποσχεθεί ο Μεγάλος…»
Δεν ήθελαν και πολλοί οι καλικάτζαροι. Αφού το είπε ο εργατοπατέρας Σκουπιδίκιους, το έχαψαν με μιας, παράτησαν το δέντρο κι ακολούθησαν τον Κροκοδειλάνθρωπο στον Πάνω Κόσμο. Ο Κροκοδειλάνθρωπος είχε καταφέρει προγραμματίσει την εκδίκησή του στην εντέλεια, αποκτώντας ταυτόχρονα και την εύνοια του Μεγάλου. Πουρό για υιοθέτηση, ο δικός σου…

Το σπίτι που έμενε ο Vita Mi Barouak ήταν μια ψηλόλιγνη μονοκατοικία με καμινάδα. Ήταν παραμονή Χριστουγέννων και οι γυναίκες της οικογένειας ετοίμαζαν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην κουζίνα, ενώ οι άντρες χάζευαν κάποιο παριζιάνικο καμπαρέ στην TV, μέχρις ότου ετοιμαστεί το φαγητό. Το σπίτι ήταν από ώρα περικυκλωμένο! Πάνω από εκατό καλικάτζαροι ήταν έτοιμοι να εισβάλουν από πόρτες, καμινάδα και παράθυρα, με ακόντια και τόξα στα χέρια. Και να σου που σε λίγα λεπτά Κροκοδειλάνθρωπος έδωσε το σύνθημα κι έγινε χαμός!! Ξαφνικά το σπίτι γέμισε δοντάρες, ουρές, νύχια, γρυλίσματα, ακόντια και τρομαγμένα βλέμματα συγγενών του Vita Mi Barouak. Κι ενώ το μαχαίρι του Κροκοδειλάνθρωπου είχε ακουμπήσει στο λαιμό του Vita Mi, έτοιμο να πάρει εκδίκηση για τον άδικο χαμό που του επιφύλαξε ο δημιουργός-βιογράφος του, η μητέρα του Vita Mi έχασε τα λογικά της και άρχισε τις φωνές, ανάκατες με παρακάλια, βρισιές, απειλές και αυστηρές νουθεσίες!! Κι όσο πέρναγαν τα δεύτερα, ο τόνος της γινόταν πιο αυστηρός, η φωνή της στρίγκλιζε, έτριζε, όρμαγε με βία, φωνή σειρήνας!! Πρώτα έσπασαν τα γυαλικά, μετά με μιας όλες οι τηλεοράσεις του σπιτιού(πω-πω ζημιά, θα τρελαθεί ο πατέρας!), μετά τα τζάμια των παραθύρων ακόμα και τα πορσελάνινα πιάτα πάνω στο γιορτινό τραπέζι!

Οι πρώτοι που σήκωσαν τα χέρια τους κι έκλεισαν τα αυτιά τους ήταν οι Καλικάτζαροι. Αμέσως μετά ο Κροκοδειλάνθρωπος άφησε το μαχαίρι να πέσει στο πάτωμα και ακολούθησε το παράδειγμα τους, παίρνοντας μια έκφραση τρόμου. Κι ενώ η μητέρα του Vita Mi συνέχισε τις στριγκλιές νουθεσίας τα μέλη της οικογένειας που ‘ταν συνηθισμένα σε κάτι τέτοια, κινήθηκαν σβέλτα, άρπαξαν τα τόξα και τα σπαθιά που ‘ταν ριγμένα στο πάτωμα και ακινητοποίησαν το στρατό των καλικάτζαρων. Έπειτα ο πιο νεαρός της οικογένειας πετάχτηκε ως τη λίμνη του blogspot κι αφού έκλεψε ένα μεγάλο δίχτυ από κάποιον ψαρά, γύρισε πίσω με καμάρι. Τους έβαλαν λοιπόν όλους μες το δίχτυ και μετά οι άντρες τις οικογενείας, που χαν πολεμική καταγωγή, πήραν μια βάρκα και τους πήγαν στα ανοιχτά της λίμνης, εκεί που βρισκόταν το πώμα της, το πέρασμα για τον Κάτω Κόσμο. Άνοιξαν λοιπόν το πώμα με πολύ προσοχή και τους άδειασαν στον άλλο κόσμο. Όταν γύρισαν σπίτι, ο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ήταν ήδη έτοιμο. Στην πόρτα τους υποδέχτηκε η μητέρα του Vita Mi, μ ένα χαμόγελο που δανείζει κάθε τόσο στο ουράνιο τόξο και τους κάλεσε να καθίσουν γύρω απ το φτωχικό τους τραπέζι…

HτΑν Μια ΙσΤοΡία ΓρΑμΜεΝη Για τΟ δΑσΟς ΤοΥ bLoGsPoT της Candyblue...

20 σχόλια:

  1. Πολύ καλόόόό! Το διάβασα στης candyblue! Η μαμά σου μόνο να μην το διαβάσει, μήπως της κακοφανεί! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7:50 π.μ.

    Χρόνια πολλά και καλά ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχη η φαντασία σου
    εδωσες μια διαφορετική άποψη στα ξωτικά...
    καλά σου Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3:59 μ.μ.

    ti les re vita!!!! me esteiles me thn fantasia sou pou orgiazei... Egw pantws to sumpathw ton kaumenouli to krokodeilatnhrvpo....Perimenw na epaneltheis me ton hrva sto mellon
    Xronia polla kai kala!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλιά Γιορτινά αντάρτη άνεμε!

    Να γλυκογελάς και ν' αγκαλιάζεις τη ζωή μ' αγάπη.

    Χρόνια Όμορφα έρχονται. Ζήσε τα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11:03 μ.μ.

    "Στην πόρτα τους υποδέχτηκε η μητέρα του Vita Mi, μ ένα χαμόγελο που δανείζει κάθε τόσο στο ουράνιο τόξο": ti uperoxo!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12:14 μ.μ.

    P.S. Ta palia sou grapta mou kratisan polu kalh parea exthes vradu.
    Merci

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Renata, ellinida, melomene, karamaru, kapetanissa,d-sperado, Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία!!!
    To 2007 να ναι παραμυθενιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11:00 μ.μ.

    Ολα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν τον τρατάρατε κι αυτόν κανα γλυκάκι, ή αν τον άφηνες τουλάχιστον να αποσώσει το μερεντόψωμο στο Part I (να σε διακόπτουν όταν τρως μερέντα, δεν το θέλει ούτε ο Dr. Χάρος).

    Και οι κροκοδειλάνθρωποι θέλουν αγάπη.

    (σνιφ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ αυτές οι μανάδες! Αν δεν ήταν κι αυτές... απορώ τι θα κάναμε??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12:58 π.μ.

    Ομορφα τα παραμυθια σου ετσι σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου το 2007 να εχει παραμυθενια ομορφια για σενα και ολους οσους αγαπας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10:54 π.μ.

    Αθάνατη ελληνίδα μάνα! Πάντα σώζει την κατάσταση!
    Χρόνια Πολλά vita mi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τους λυπήθηκε η ψυχή μου τους καλικαντζαραίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Xρόνια πολλά μούτρο.

    Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Renton, Homeless, blogaki, ewrta, sigmataf,gelial, XRONIA POLLA, me ygeia, eytyxia...

    Exw kseminei apo internet kai doyleia, opote terxw sta internet cafe. Ayrio paw gia ndsl opote poios ton pianei ton Vita MI!!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9:42 π.μ.

    πω πω πω, ευτυχώς που δεν σου 'ρθε να ανοίξεις το πώμα και της δικής μου της λίμνης και να με στείλεις παρέα με τον κροκοδειλάνθρωπο στον αγύριστο!!!
    Πολύ μου αρέσουν οι ιστορίες σου! Τις φαντάζομαι σαν κινούμενα σχέδια, του τύπου "η νεκρή νυφη" του τιμ μπάρτον!

    Καλή χρονιά σου εύχομαι και περιμένω εναγωνίως την επόμενη περιπέτεια!!!

    κουάξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12:47 μ.μ.

    περνα να παρεις ενα κλαδακι κι εσυ...κι αφησε μου σε παρακαλω , ενα αορατο σουρρεαλιστικο παιχνιδι...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4:01 μ.μ.

    Ante vre barouak giati mas exeis leipsei!!!

    Polles euxes gia mia xronia me polla gelia kai omorfes istories (fantastikes kai alithines ;-))

    mououououts

    ΑπάντησηΔιαγραφή