Παρασκευή, Οκτωβρίου 13, 2006

Πριν τις εκλογές το γλέντι…

… και μετά το πισωγλέντι!

Ήταν πριν 4 χρόνια σ ένα στούντιο της ΕΤ3. Στο πάνελ ένας μπουλούκος δημοσιογράφος με γυαλιά, αριστερά του ο Ψωμιάδης και δεξιά του κάποιος πολιτικός του αντίπαλος. Εγώ μαζί με κάτι φιλαράκια ήμασταν μεταξύ του κοινού.

Ήθελε ακόμα 10 λεπτά για να ξεκινήσει η εκπομπή και ο Ψωμιάδης έσταζε θυμαρίσιο μέλι για όλους τους παρευρισκόμενους. Με το συμπάθιο αλλά τους είχε σπατουλάρει κανονικά με τη γλωσσίτσα του. Το αγαπημένο του όμως γλυφιτζουράκι ήταν ο πολιτικός τους αντίπαλος.
«Πως πάνε οι δουλειές αγαπητέ κύριε τάδε μου; Τα παιδιά καλά; Συγχαρητήρια για εκείνο λατρεμένε τάδε μου» κι όλο κάτι τέτοιες πουτανιές.
Ο τρόπος του Ψωμιάδη ήταν τόσο φιλικός προς τον πολιτικό του αντίπαλο, που μεταξύ μας ψιθυρίζαμε: «Να δεις που στο ημιχρόνιο θα πάρει το μικρόφωνο, θα σηκωθεί και θα του τραγουδήσει: Σ αγαπώ μ αγαπάς, τι θα γίνει μ εμάς…»

Όταν όμως ο δημοσιογράφος σφύριξε την έναρξη της εκπομπής το γλυκανάλατο αγοράκι με τα γκρίζα μαλλιά μεταμορφώθηκε σε μανιασμένο ουρακοτάγκο. Ακολούθησε καταιγισμός χτυπημάτων του Ψωμιάδη κάτω απ τη μέση του τάδε, με αποτέλεσμα εκείνος να τα χάσει εντελώς και μέχρι το τέλος της εκπομπής να τα τα μασάει γενικώς και αορίστως. Απ την πλευρά του ο γυαλάκιας δημοσιογράφος παρακολουθούσε τη σφαγή σαν να ‘ταν κυανόκρανος του ΟΗΕ. Εμείς πάθαμε την πλάκα μας με την πονηριά του Ψωμιάδη. Τρόπος… για επίδειξη σε σεμινάρια fairplay, ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Γι αυτό θα κατέβω να ψηφίσω στις εκλογές! Για να βάψω τη μούρη κάτι καλόπαιδων σαν του Ψωμιάδη κατάμαυρη. Όχι κύριε Φραντζόλα μας, εμάς δεν μας δουλεύετε ψιλό γαζί. Ξέρουμε ότι οι Φραντζολάδες(απ' το φουστανελάδες) φυτρώνουν στην Ελλαδίτσα μας σαν τα μανιτάρια και φέρουν την κύρια ευθύνη για το κατάντημά μας αλλά πολύ περισσότερο γνωρίζουμε, ότι φταίμε εμείς, που πατάμε την πεπονόφλουδα και τους ψηφίζουμε!

ΥΓ1. Αν αγαπητοί Θεσσαλονικείς ξαναβγάλετε τον Ψωμιάδη, συγχωράτε με, αλλά δεν θέλω να ακούσω τίποτα ξανά, περί «αδικημένης συμπρωτεύουσας και ΠΑΟΚ». Θα είστε άξιοι της μοίρας σας!!

ΥΓ2. Ο τίτλος κλεμμένος από ατάκα του Ν.

7 σχόλια:

  1. tha mou epitrepseis mia aporia!
    afoy oloi ekei sthn thesalonikh tha psifisete kata tou pswmiadh oopos lete!
    pws o pswmiadhs tha vgei plai?
    E?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εβγάλαν οι Χαρχουδικοί δήμαρχο το Χαρχούδα
    και τη ζωή μας κυβερνά μια αρκουδοπεταλούδα.
    Όμως στις άλλες εκλογές η ρόδα θα γυρίσει
    και όλη η Λιλιπούπολη εμένα θα ψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ yper laou
    Ο καθένας έχει τη γνώμη του…

    @ sigmataf
    Μπού χα χα χα χα χα!!
    ;)

    @ Candyblue
    Έπρεπε να μου το πεις για να μεταφέρω τα πολιτικά μου δικαιώματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τώρα άμα πω ότι μου λείπει λίγο όλη αυτή η μουρμούρα και η ανακατωσούρα των εκλογών δει δημοτικών.....στο χωριό όλοι μαζεμενοι να περιμένουμε με μπύρες τα αποτελέσματα στην πλατεία στο καφενείο....θα με πείτε ανώμαλη ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11:35 π.μ.

    Αααα πολύ χαίρομαι που θα μαυρίζουμε και θα γιαουρτώνουμε μαζί σήμερα...
    Αλλά αν κάνεις μια γύρα στην Αριστοτέλους θα δεις οτι μάλλον συνολικά μας αξίζει.
    Εκεί έίναι το πρόβλημα...
    Δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ pwlina
    Ένας φίλος μου είπε προχτές: «Μ αρέσουν οι εκλογές γιατί ο κόσμος είναι χαμογελαστός, χαιρετά ο ένας τον άλλο, με κερνάνε στα μπαρ οι υποψήφιοι… Τι κι αν όλα αυτά είναι υποκριτικά και ψεύτικα; Υπάρχει ένα ευχάριστο κλίμα… καμιά σχέση με την γκρίζα ρουτίνα» Συμφώνησα μαζί του, συμφωνώ και με σένα… Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς…

    @Dr Uqbar
    Εσύ ξέρεις καλύτερα Dr… Αν αφήσω όμως λίγο στην απέξω εκλογές και υποψήφιους, η αλήθεια είναι ότι θέλω σαν τρελός να ανέβω έστω και για ένα Σ/Κ στο φεστιβάλ. Η Θεσσαλονίκη είναι μαγική εκείνες τις μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή