Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2006

Τσάμπα πράμα, ο νέος Κ.Ο.Κ.

Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη στον τόπο
έμπνευσης του κειμένου.




Παίρνω λοιπόν το αυτοκινητάκι μου κατά τις δώδεκα και βγαίνω στην Αθήνα που τη νύχτα γαμ… κάνει άγριο sex και δέρνει! Ανάβω φλας(σωστός ο Μπάρουακ, σωστός!), στρίβω αριστερά, δεξιά, συναντώ μια αμελητέα διασταύρωση, βλέπω το στοπ αλλά με περιμένουν κι έχω αργήσει.
Τσεκάρω χωρίς να σταματήσω και περνώ σαν μηχανοκίνητος Κεντέρης. Πριν κόψω όμως το νήμα του τερματισμού, να σου στο καθρεφτάκι μου ένας γαλανόλευκος φάρος που ουρλιάζει χαρωπά, μες την μελαγχολική νυχτιά.
Μηχανή στο παράθυρο. Χαιρετισμός μπλε ιππότη. Χαμόγελο τύπου «τώρα την γάμησες». Τα χαρτιά μου. Μια υπογραφή. Zoom στον αριθμό των €…. και όλα χάνονται, ζαλίζομαι, σβήνω!

Με ξυπνά μια άλλη σειρήνα. Εκείνη είναι πιο τρέντυ και βάφει το σκοτάδι πορτοκαλί. Το όχημα που με μεταφέρει θυμίζει λευκό σταυροφόρο, ενώ εγώ βρίσκομαι ξαπλωμένος και εισπνέω από μηχανή οξυγόνου. Βάζω το χέρι στην τσέπη. Κάποιος φρόντισε να μου βάλει την κλήση εκεί. Αισθάνομαι να με γαργαλά, να μου χαμογελά σαρδόνια. Βγάζω, κοιτώ και πάρτον κάτω τον Μπάρουακ, ματα-λιποθυμώ!

Ζουμ στη κλήση:
(Η κλήση για παραβίαση ΣΤΟΠ είναι 700 €!!
Ξανά: Η κλήση για παραβίαση ΣΤΟΠ είναι 700 €!!)
Ο Μπάρουακ συνέρχεται, κοιτά την κάμερα και λέει:
«Κι έτσι κάπως αποφάσισα να συμπεριφέρομαι σαν Ευρωπαίος οδηγός!»
Και ακολουθεί Σλόγκαν-σφραγίδα στην οθόνη:
«Γίνε κι εσύ Ευρωπαίος, μπορείς!»

Διαφημιστικό διάλειμμα τέλος
Για γνώση και συμμόρφωση παραθέτω τα παρακάτω:

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ:
Αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση: 700 ευρώ (από 167)(Άμα σε πετύχει το τραίνο, την γλίτωσες!)
Άσκοπη χρήση «μεγάλης» σκάλας φώτων: 20-700 ευρώ (από 17-33).(Τα εφτακόσια είναι για τους πολύτιμους ρουφιάνους που ειδοποιούν ότι παίζει μπλόκο; Περάστε να παραλάβετε το παράσημό σας παρακαλώ)
Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: 200-1200 ευρώ (από 83-668 που ισχύει στον τωρινό Κ.Ο.Κ.), αφαίρεση άδειας οδήγησης μέχρι 6 μήνες. (Και στις εκλογές να κατέβαινες, λιγότερα θα χάλαγες)
Παραβίαση STOP: 700 ευρώ (από 167).(Τα ‘παμε αυτά)
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 700 ευρώ (από 167), αφαίρεση άδειας οδήγησης για δύο μήνες. (Το περιπολικό θα σε πηγαινοφέρνει στη δουλειά καθημερινώς)
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες. (Δεν έβαζες καλύτερα και ζώνη αγνότητας)
Μη χρήση κράνους: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.(Ορμάς και τους αρχίζεις στην κλοτσοπατινάδα)
Χρήση κινητού στη διάρκεια της οδήγησης: 100 ευρώ (από 33), αφαίρεση άδειας οδήγησης ως 30 ημέρες. (Να ναι καλά το hands-free)
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα: 200 ευρώ (από 83). (Σιγά το ωά, εδώ μιλάμε για εφτακοσαριές €)
Παραβίαση προτεραιότητας: 200 ευρώ (από 83).(Κι άλλες τσιγγουνιές)
Στάθμευση σε χώρο για άτομα με ειδικές ανάγκες: 151 ευρώ (από 61,5)(Φυσιολογικότατο, συμφωνώ! )

ΥΓ. Είπε να κλείσει τον προϋπολογισμό ο Αλογοσκούφης κι εκτός από το ξεπούλημα του ΟΤΕ, αποφάσισε να μας ξαναπιάσει τον ποπό (που τον έχουμε γυμνασμένο απ τους προηγούμενους)
Εμείς όμως πρέπει να αντισταθούμε! Σύντροφοι πρέπει να συντονιστούμε και να ενεργήσουμε ως σωστοί καταναλωτές της παρανομίας. Πρέπει να πάψουμε να παραβαίνουμε τον ΚΟΚ(βρε που το πάει ο Μπάρουακ, ρουφιάνος της αστυνομίας είναι ο παλιο-Κολλητήρης)
Χε,χε… Σύντροφοι, αν ακολουθήσουμε το σχέδιο μου, τα ταμεία του κράτους αυτομάτως θα αδειάσουν και οι κολο-πιάστρες θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές! Και μετά βουρ στην υπερκατανάλωση, σύντροφοι….

21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6:11 μ.μ.

    Τελικά υπάρχουν και ωραίοι τύποι...Φτου σου αγόρι μου.Το δε προηγούμενο κείμενο θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μέσα στα καλύτερα των 2 τελευταίων μηνών.
    Αν λείπανε και τα άστοχα ορισμένων...
    Ας είναι,προφανώς όλα χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που το 'γραψες κι ενημερωθήκαμε, γιατί τα κόκκινα φανάρια τα παραβιάζω συχνά τελευταία. Ακούς εκεί 700άρα!
    :-Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7:22 μ.μ.

    Μεταξύ μας μόνο εάν "πληρώσουμε" θα "μάθουμε" τι σημαίνει Ευρωπαίος οδηγός. Εσύ φίλε μου, μάλλον δεν "περπατάς" καθόλου αλλά "οδηγείς" μόνο.

    Δεν ξέρεις τι σημαίνει πρωί-πρωί να πηγαίνεις στο γραφείο με τα πόδια (έχεις το δικαίωμα να πας και με τα πόδια), να θέλεις να διασχίσεις μία κεντρική λεωφόρο (βλέπε Κηφισίας), και πριν κάνεις το μοιραίο λάθος να κατεβάσεις το ποδαράκι σου στην άσφαλτο
    να επιβεβαιώνεις:
    α) ταυτότητα έχω μαζί μου (για την αναγνώριση του πτώματος)
    β) χρήματα έχω μαζί μου (για τα εξωτερικά ιατρεία)
    γ) κινητό έχω μαζί μου (για να πάρεις τη μαμά σου να σε περιθάλψει)

    κατεβάζεις το πόδι σου και:
    α) αρχίζεις να κάνει σλάλομ για να αποφύγεις τον γρήγορο κύριο με το Jeep που ούτε καν πήρε είδηση ότι είσαι εκεί
    β) την χαριτωμένη κοπελίτσα η οποία μόλις σε είδε κοκάλωσε το χρυσό μου, πάτησε φρένο και εσύ έβρεξες το βρακάκι σου
    γ) και φυσικά τον ωραίο τεκνό, που ακούει τσίτα "Βρασίδα Γκαρίλα" και σε λέει και κότα

    Μωρέ όχι 700, αλλά 7000 χιλιάρικα πρέπει να πληρώσει αυτός που παραβιάζει τα Stop, τους φωτεινούς σηματοδότες, τις μπάρες των τραίνων κ.λπ. (και το Jeep πρέπει να του παίρνουνε επί τόπου)
    Και όσο για τον τεκνό που ακούει μουσική στη διαπασών, εκτός από το πρόστιμο πρέπει να τον βάλουνε να προσφέρει εθελοντική εργασία σε κοινωφελές ίδρυμα, για κωφάλαλους
    Και στον μοτοσικλετιστή που οδηγεί χωρίς κράνος, 7000 χιλιάρικακια πρέπει να πληρώσει και να του πάρουνε και την μοτοσικλέτα (αυτού μάλιστα χάρη του κάνουνε, μία επίσκεψη στο ΚΑΤ και η αγωγή που θα ακολουθήσει μετά από πτώση, συν τις επισκευές κ.λπ. αγγίζει το δεκαρικάκι)

    Και μην αρχίσετε να μου λέτε ότι είναι εισπρακτικά μέτρα που τα εφαρμόζει η κάθε κυβέρνηση όταν θέλει να μαζέψει λεφτά. Σας πιστεύω, αλλά εάν οδηγούσατε σαν τους Ευρωπαίους δεν θα δίνατε το δικαίωμα στον κάθε αλογομούρη να σας φέρετε σαν να είσαστε φρουτάκια (αυτά τα μηχανάκια που βάζεις ένα Ευρώ και σου δίνει 100).

    Και μπορώ να σας πω και άλλα πολλά, για να σας εξηγήσω τον ορό "ντ..." της ασφάλτου, οι οποίος "ντ..." προφανώς και δεν είναι καθόλου Ευρωπαίος αλλά καθαρόαιμος Βαλκάνιος (το είπε ο αρχηγός αλλά εμάς μας προσέβαλε)
    Επίσης να σας πω ότι τις ελάχιστες φορές που ταξίδεψα στην Ευρώπη, τους χάρηκα τους ανθρώπους βρε παιδί μου. Μόλις κατέβαζα το ποδαράκι μου από το πεζοδρόμιο, φρενάρανε όλοι, ακόμα και όταν είχανε προτεραιότητα, ακόμα και οι Ιταλοί (εξίσου θερμόαιμοι και κ...νοι με την macchina). Και βέβαια όλοι οι Ευρωπαίοι δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς, ούτε λιγότερο έξαλλοι, απλώς πληρώσανε και αυτοί και γίνανε οδηγοί. Κάντε μία βόλτα στην Ελβετία και διασχίστε με μεγάλη ταχύτητα περιφερειακή-επαρχιακή οδό με σήμανση για συχνές διαβάσεις "Βατράχων" (ναι, ναι "Βατράχων" σωστά το λέω) και μετά να δείτε τι πρόστιμο θα σας επιβάλει ο ωραίος Ελβετός τροχαίος (κατά το ωραίος Ελβετός βοσκός).

    Τελικά σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν τζάμπα, πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις. Και εσείς ως Έλληνες οδηγοί, πρέπει να πληρώσετε πάρα πολλά για να μάθετε, να σέβεστε τους Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιο φτηνά θα σου κοστίζει να πληρώσεις εγγύηση αν κατηγορείσαι για ανθρωποκτονία, παρά:
    να πιεις ένα ποτηράκι,
    να κάνεις προσπέραση στον ταξιτζή που σταματάει στο περίπτερο για ψιλά και να μπεις στο απέναντι ρεύμα,
    να περάσεις με κόκκινο ένα φανάρι στην άνω πουθενούλα στις 4.30 το πρωί
    και
    να απαντήσεις στο κινητό σου, ενώ είσαι σταματημένος στο φανάρι και δεν έχεις προλάβει ακόμη να βάλεις τη ζώνη ασφαλείας.
    Για γυαλιά ηλίου, δεν είπανε τίποτα, έτσι;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @apopira
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αλλά νομίζω ότι είσαι υπερβολική. Άντε μην πεταχτώ στη γωνιά που χω παρκαρισμένο το καλάμι και ποιος τον είδε τον Μπάρουακ…

    @nosyparker
    Μην ανησυχείς, το βαθύ πορτοκαλί δεν μετράει…

    @athinaev
    Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι τα πρόστιμα αποσκοπούν στην συμμόρφωση των οδηγών και μόνο;;!! Άντε μην τρελαθούμε εντελώς! Μας έχουν κατακλέψει όλα αυτά τα χρόνια κι αν πας να σηκώσεις και καμιά φωνή, να κάνεις λίγο σάτιρα βρε αδερφέ, σου λεν:
    «Τί είναι αυτά που λες βρε άμυαλε! Εμείς το καλό σου θέλουμε!»
    Ξέρω όλα γίνονται για το καλό μου, το έχω ξανακούσει πολλάκις αφεντικό!!

    Πρόταση: Να καταργηθούν τα παραπάνω χρηματικά πρόστιμα και να εφαρμοστεί μόνο το μέτρο της κράτησης του διπλώματος. Ας πούμε αντί 700 €, ένα μήνα χωρίς δίπλωμα και φάε την ταλαιπωρία στη μάπα, για να μάθεις κακούργε οδηγέ. Σιγά μην τόλμαγαν να κάνουν κάτι τέτοιο…
    Πρόσεξε athinaev...(επί της ευκαιρίας χάρηκα πολύ για την γνωριμία)... ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟΘΙ!

    Α και κάτι τελευταίο. Ο Μπάρουακ είναι απ αυτούς που παρότι έχουν αυτοκίνητο πάνε στη δουλειά με δημόσια μέσα μεταφοράς(στο ευρωπαϊκό πρότυπο, ο βλαξ). Για να το μάθω όμως αυτό, κανείς δεν χρειάστηκε να μου σουφρώσει μια εφτακοσάρα απ την τσέπη.
    ΌΣΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, παρακαλώ!
    ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΜΟ ΑΛΑ ΣΟΥΤΙΕΝ..
    ΌΣΟ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mantalena δεν σε πρόλαβα πριν, τι άλλο όμως να μπορώ να πω? Συμφωνώ, συμφωνώ, συμφωνώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10:07 μ.μ.

    Εμ αφού δεν παίζεις τυχερά παιχνίδια, δεν καπνίζεις και δεν πίνεις, πως θα συνεισφέρεις στην ανάπτυξη;
    Ακόμα τον στόχο του ΑΕΠ δεν τον έχουμε πιάσει κύριε μου. Που θα τα βρούμε; Που;
    Καλως σε βρήκα και καλησπέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για αυτό και συ άλλη φορά αδιαφόρησε για το στήσιμο(έτσι ώστε να αποφύγεις το άλλο στησιμο που παραπέμεπει σε άγριο sex)και keep walking

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9:20 π.μ.

    Όχι καθόλου άλλοθι δεν τους δίνω, βρίσκουνε και τα κάνουνε, αλλά νομίζεις ότι "εάν δεν σε τσούξει" (που λέει και η μητέρα μου) θα συμμορφωθείς;

    Δεν ξέρω εάν θυμάσαι την εποχή με το point-system. Θυμάμαι εγώ όμως, ότι κανένας δεν συνετίστηκε επειδή μάζευε περισσότερους πόντους της Τροχαίας από του Clean (γνωστό καθαριστικό πατώματος). Κάποιοι μάλιστα τα καταφέρανε και χάσανε και την άδεια οδήγησης για καμία εβδομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι τους ένοιαξε και πολύ, μπορούσανε και οδηγούσανε και χωρίς άδεια (σιγά τα ωά, εδώ μέχρι και ταξιτζήδες οδηγάνε χωρίς άδεια, δεν θα τα καταφέρει ο ιδιώτης;). Εάν όμως τότε το point-system επέβαλε ένα ωραίο ζουμερό πρόστιμο και τους "έτσουζε" γιατί θα έπεφτε το μηνιαίο τους εισόδημα κατακόρυφα, θα σου έλεγα εγώ, εάν θα ξαναπερνάγανε κόκκινο ή εάν οδηγούσανε χωρίς ζώνη ασφαλείας ξανά.

    Προσοχή, αυτά γινόντουσαν γύρω στο 85 που τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας αλλάζανε προς το καλύτερο, και που αυτοκίνητο δεν είχε ακόμη και η κουτσή Μαρία από το Αιγάλεω (η οποία ούτε τα ακρώνυμα Κ.Ο.Κ. δεν ξέρει τι σημαίνουν) και οι οδηγοί δεν ήτανε όλοι "Τζίγκερ". Φαντάσου λοιπόν σήμερα (2006) να προσπαθήσεις να συνετίσεις τον νέο Έλληνα οδηγό, με θεωρητικούς κανόνες. Έως αδύνατον μου φαίνεται, τόσα χρόνια (20) δεν τα κατάφερε, άστον να πληρώσει για να μάθει. Άλλωστε στον τόπο μας ότι έχουμε μάθει, το μάθαμε μόνο μετά το πρόστιμο (διάβασε τι μας δίνει η Ε.Ε. κάθε μήνα για παραβάσεις και θα καταλάβεις τι εννοώ). Έλεος πια ...

    Βέβαια μαζί με τα "ξερά καίγονται και τα χλωρά", και μπορεί ενώ τα έχεις όλα (ζώνες, φρένα, φώτα), δεν μιλάς στο κινητό σου, δεν έχεις προσπεράσει από το αντίθετο κάποιον ταξιτζή, δεν έχεις παραβιάσει το κόκκινο, να βρεθεί ένας ωραίος Έλληνας Μπ... (εκ του ωραίος Έλληνας Μπ..) και να σου δώσει ένα ραβασάκι των 700 γιατί θέλει να πάρει bonus. Ε εκεί στάθηκες άτυχος. Αλλά τελικά δεν σου φταίει ο ΩΕΜπ... (αυτός είναι όρος δεν αλλάζει με τίποτα) αλλά σου φταίνει οι κολλητοί σου, οι γνωστοί σου, οι οποίοι θεωρούν ότι οι δρόμοι είναι δικοί τους, και αρχίζουνε τα μαγκιλίκια - παντιλίκια στους δρόμους μας και (κατά συνέπεια) δίνουνε αφορμή στον κάθε υπουργό και κάθε ΩΕΜπ να μας π... ελεύθερα.

    Και αφού το πληρώσεις το πρόστιμο (αν και αθώος) μόλις δει τα φιλαράκια να κάνουνε μαγκιές, πες τους και εσύ μια φορά αυτό που είπες και σε εμένα, και που το λέω και εγώ: "Ρε παιδιά μετά βίας βγάζω τον μήνα και εσείς δεν σκέφτεστε τίποτα;" Μην τους δίνεται αφορμή ρε....
    Και όσοι περισσότεροι σε ακούσουνε, τόσο καλύτερα. Μετά θα έχουνε πρόστιμα τα οποία δεν "θα τα δίνουν", γιατί θα έχουμε μάθει.

    Εκτιμώ το γεγονός ότι χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ, έτσι δεν θα με δεις - ακούσεις σε κάνενα φανάρι πρωινιάτικα, να ωρύομαι.

    Καλημέρα, καλώς σε βρήκα και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Candyblue
    Κάθε φορά που διαβάζω κάτι δικό σου, έστω κι ένα σχόλιό σου, το μέσα μου κινητοποιείται και συντονίζεται, οι ευαισθησίες μου ανθίζουν…

    @athinaev
    Στο βιαστή μου δεν θα πω ποτέ ευχαριστώ!
    Το point system ισχύει και τώρα, με ουσιαστικό αποτέλεσμα την αύξηση των κομίστρων στα ασφάλιστρα, άρα και την αύξηση των κερδών των ασφαλιστικών!!
    Αν δεν κάνω λάθος με το νέο ΚΟΚ, αν ένα αυτοκίνητο προκαλέσει ατύχημα, ενώ τρέχει πάνω από το όριο ταχύτητας, η ασφαλιστική δεν πληρώνει, δεν πληρώνει(πως άλλαξαν τα πράγματα έτσι κύριε Ντάριο Φο;;). Ποιον ωφελεί άραγε αυτό το μέτρο;
    Και συνεχίζω…
    Το να μην έχεις δίπλωμα για ένα, δύο, τρεις μήνες δεν είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. Είναι ΠΟΙΟΤΙΚΗ τακτική, όχι ΠΟΣΟΤΙΚΗ όπως τα 700€ που αποσκοπούν αλλού! Τρεις μήνες χωρίς δίπλωμα τσούζει πολύ παραπάνω από 700 €! Τουλάχιστον όμως δεν βάζεις άλλη μια οικονομική θηλιά στο λαιμό σου. Εξάλλου με ένα τέτοιου είδους μέτρο, ΜΕΤΡΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ και όχι ΠΟΣΟΤΙΚΟ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ απέναντι στον νόμο.
    Κι αυτό γιατί δύο μήνες χωρίς δίπλωμα είναι για του Κηφισιώτες και τους Κερατσινιώτες το ίδιο και το αυτό. Πίστεψέ με όμως τα 700 € δεν είναι το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @dr urban.
    Με αφορμή την εποχή του τρύγου, μας πέρασαν για σταφύλια και είπαν να μας ξεζουμίσουν, ποδοπατώντας μας με τα βρώμικα πόδια τους… Και να ‘ταν μόνο η εποχή του τρύγου…
    Welcome to the Machine Dr urban! Welcome to the Machine Dr urban!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. What the fuck!??
    Συγγνώμη κιόλας.

    "Και στον μοτοσικλετιστή που οδηγεί χωρίς κράνος, 7000 χιλιάρικακια πρέπει να πληρώσει και να του πάρουνε και την μοτοσικλέτα"
    Και ο λόγος είναι; Πραγματικά θέλω να ακούσω ΕΝΑ λόγο; Να μας βάλουνε και πρόστιμο όταν σφουγγαρίζουμε και τα πατάμε πριν στεγνώσουν μήπως και γλυστρίσουμε! Επίσης πρόστιμο σε όλους όσους πίνουν coca-cola από το κουτάκι με κίνδυνο να κολλήσουν μικρόβια. Ρε τι ακούμε από τους άσχετους...


    "αυτού μάλιστα χάρη του κάνουνε, μία επίσκεψη στο ΚΑΤ και η αγωγή που θα ακολουθήσει μετά από πτώση, συν τις επισκευές κ.λπ. αγγίζει το δεκαρικάκι"
    Εγώ πάντως όταν τράκαρα με τη μηχανή και νοσηλεύτηκα/χειρουργήθηκα όχι μόνο δεν πλήρωσα μία (τα πλήρωσε όλα το ΙΚΑ, δηλαδή εσείς κι εγώ) αλλά είχα και επιστροφή 240€ από την ασφάλειά μου επειδή δεν τους χρειάστηκα. Οπότε, ναι όντως, χάρη μας κάνουνε...

    Ε ρε γλέντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γι'αυτο κι εγω δεν παιρνω καινουριο αυτοκινητο...(οχι πως φταιει ο μισθος που ελεγες...)
    Για να κοιταζω δυο φορες πριν περασω τη διαβαση του χωριου μου που δε λειτουργει...
    Τα μεγαλα φωτα δεν τ'αναβω γιατι ειναι αυτορυθμισμενα κατευθειαν στο αμφιβληστροειδη του απεναντι
    Αλκοολ:οταν βγαινω ζηταω να ερθουν να με παρουν και να υπογραψουν υπευθυνη δηλωση οτι θα με επιστρεψουν σε ενα κομματι και εν λειτουργια...
    ε, τα stop καμια φορα...αλλα απο τωρα θα προσπαθω να θυμαμαι το δικο σου κατορθωμα...
    Το κοκκινο...οσο να ναι ζωγραφος ειμαι δε με παιρνει να το παιξω αχρωματοψια...
    Ζωνη φοραω παντα για να με κραταει στις στροφές...
    Κράνος:λες?δεντο ειχα σκεφτει...τι αεροσακους και αηδιες...
    Κινητο:ειναι η δικαιολογια μου για οταν δεν απανταω επιτηδες...
    Αντιθετο ρευμα:μονο οταν δεν εχω προλαβει να πιω καφε το πρωι...μας ειδε κανεις?
    Παραβιαση προτεραιοτητας:ε, αν ειναι η 300στη φορα του ιδιου χρονου που εχεις αργησει στη δουλεια, πως ν'αγιασεις?
    Ατομα με ειδικες αναγκες: Παω πασο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mε τέτοια "$*?*^% νέα καλά θα κάνουν να σκεφτούν μια ώρα αρχύτερα να μας φτιάξουν κανέναν ποδηλατόδρομο γιατί δε θα τα πάμε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ diki
    «Για το καλό μου, για το καλό μου, ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου…»

    @ tamara de lempica
    Νομίζω ότι το κείμενο σου πάει γάντι! Πρόσεχε όμως, δεσποινίς σοφερίνα, πρόσεχε! Με τέτοιο στυλ, με τέτοια χάρη ακόμα και σαν σαλίγκαρος να οδηγείς, όλο και κάποιος τροχεό-μπατσος θα βρεθεί να σε σταματήσει, για να καταγράψει το κινητό σου! Κι αν αρνηθείς να του το δώσεις, δεν την γλιτώνεις την 700αρα με τίποτα.

    @ ladychill
    «Αφού οι άνθρωποι είναι πιο πολλοί απ τα αυτοκίνητα, γιατί η πόλη είναι φτιαγμένη μονάχα για τα αυτοκίνητα;»
    Παραφράζοντας τον Πάκο Ιγνάτιο Ταϊμπο τον Βου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ooops... ki egw to kakomoiro pou mperdeuomai me ta polla fanaria ths pathsiwn kai den ta blepw...TI THA KANW? :(
    to pertikali telika kanei na to pername? ...
    ...ki an th stigmh pou anabei to kokkino, o kwlos tou autokinitou mou einai pisw apo to fanari? plerwnw 350?....
    :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάντως φίλε τα κατάφερες! Κάθε φορά που περνάω με κόκκινο, σε θυμάμαι και γελάω. LOL 5 φορές σήμερα. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ bereniki
    Αυτή την ερώτηση μπορεί να την απαντήσει μονάχα ο αστυνόμος Μπέκας. Από τον Οκτώβριο στον Alpha...

    @nosyparker
    Πρόσεχε ψιψίνα μου, μην σου βγει το γέλιο ξινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυριε, κύριε!
    Να πώ και κάτι άσχετο με την όλη συζήτηση;
    Σοβαρά τώρα:
    Το έργο τέχνης το οποίο συνοδεύει αυτό το ποστ σου, είναι του R. Mutt του 1917 , όπως γράφει κιόλας και βρίσκεται στην Tate Modern στο ΛΟνδίνο.
    Θεωρείται το πρώτο έργο σύγχρονης τέχνης και το έργο που άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την τέχνη και τα δήθεν χρηστικά αντικείμενα.
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. A! Κι όλα αυτά, απλώς αλλάζοντας θέση σε μια τουαλέτα.
    Πάντα με γοήτευε ο τρόπος που μια απλή κίνηση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή