Δευτέρα, Αυγούστου 28, 2006

Η Ανεργία στο βασίλειο του Jack Τραπεζίτη

H δεσποινίς Ανεργία ήταν μια ανεχόρταγη παρθένα! Ανεχόρταγη γιατί δεν άφηνε εργαζόμενο σε χλωρό κλαρί, τον κατασπάραζε. Και παρθένα γιατί μπρος τη μάσα, τί είναι ο έρως;!
Μία ωραία πρωία πέρασε από μια καφετέρια και λιγουρεύτηκε ένα ομορφόπαιδο, τον Κυρίλα. «Δουλεύεις;», τον ρώτησε και ανοιγόκλεισε παιχνιδιάρικα τα βλέφαρα. «Στο διυλιστήριο εδώ πιο κάτω…», απάντησε ο Κυρίλας.
«Θέλω να το ξεκοκαλίσω το πιπίνοβιτς», συλλογίστηκε η Ανεργία, η αγγουρόφατσα και πήγε, βρήκε τον Βασιλέα Jack Τραπεζίτη που δεν της χάλαγε χατίρι ποτέ. Εκείνος έτρεξε ευθύς στον εργοστασιάρχη και του είπε.
«Πρέπει να μειώσεις το κόστος, γιατί μου χρωστάς. Κάνε απολύσεις και συγχωνεύσου με μια κρατική εταιρία. Τσάμπα στη δίνουμε δηλαδή αλλά μην το πεις ούτε του… Χριστόδουλου!»
Εκατοντάδες λοιπόν εργαζόμενοι έμειναν στο δρόμο. Χαρά το τομφαλίδιο… Στούμπωσε απ την πολύ μάσα. Τον Κυρίλα όμως που χε βάλει στο μάτι, δεν του έκοψε ούτε κομματάκι.
Τον βρήκε να πίνει φραπουτσίνο στην ίδια καφετέρια. «Δουλεύεις ακόμα;», τον ρώτησε αυτάρεσκα και ανασήκωσε 7,5 πόντους τη φούστα της, αποκαλύπτοντας τις ραγαδιασμένες τις γάμπες.
«Αναβαθμίστηκα!”, απάντησε εκείνος χαμογελώντας. “Γενικός Σύμβουλος στην καινούργια εταιρία του μπαμπά! Θα τα έμαθες για τη συγχώνευση…»
Ώστε γιος εργοστασιάρχη ο μορφονιός. Τσάμπα ο κόπος. Τα πήρε κρανιακά η ομορφιά μας. Τον εαυτό της πρόσφερε απλόχερα κι έγινε μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς, τετράπαχη.
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Μαζεύτηκαν λοιπόν όλοι οι κάτοικοι του Βασιλείου κρυφά μες το δάσος, δόξασαν το Διόνυσο, βρήκαν τα λογικά τους κι αποφάσισαν να σκοτώσουν την Ανεργία.
Πήγαν στο μάντη Κάλαχαν να τους δώσει χρησμό γιατί το εγχείρημα ήτανε δύσκολο κι ο τυπάς τους είπε τα εξής: «Για να πεθάνει η Ανεργία, πρέπει πρώτα να πεθάνει ο Βασιλιάς!» Ήτανε λέει εξώγαμο δικό του και συνδεότανε μ ένα αόρατο ομφάλιο λώρο…
Έμαθε όμως ο Jack Τραπεζίτης ότι του τη στήνανε τα βλαχαδερά κι αμόλησε την Ανεργία μες το δάσος για να τους κατασπαράξει. Πολύ φαγώθηκαν εκείνο το βράδυ κι όσοι γλίτωσαν με λίγες δαγκωματιές συνέχισαν να εργάζονται μερικώς! Κάπως έτσι γεννήθηκε λοιπόν και η νεότερη αδερφή της κυρα βουβάλος, η Μερική Απασχόληση. Κι έτσι με τη γέννηση της νέας του κόρης, ο Βασιλέας κατάφερε να αναβάλει επ’ αόριστο την πτώση του…

1 σχόλιο:

  1. Ένα μικρό αφηγηματάκι αφιερωμένο σε όσους έχουν ακούσει έστω και μια φορά την μισητή φράση: "Απολύεσαι!"
    (εξαιρείται η απόλυση φαντάρων, τα τρελελέ και τα λοιπά ρητά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή