Πέμπτη, Δεκεμβρίου 04, 2008

Από τα ερωτικά στα διαβολικά



Σε έξι μήνες θα απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε ο αστέρας του Χόλιγουντ υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Έξι μήνες νωρίτερα από ότι μας είχε πει αρχικά.
Αναρωτιέμαι γιατί τόσο βιασύνη, τόσο πολύ νοιάζεται για την υγεία μας αυτό το ομορφόπαιδο;
Αν νοιάζεται τόσο πολύ γιατί έχει κάνει τα Νοσοκομεία μας μπάχαλο;
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Κάτι που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά...

Ας υποθέσουμε ότι η οικονομία τον έχει πιει. Και η δικιά μας και των άλλων χωρών. Κι εδώ και χρόνια αναζητούνται λύσεις που θα αποτρέψουν την κατάρρευση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιο Golden boy εκεί που κάπνιζε το πούρο του σε κάποιο restaurant bar πολυτελείας είχε μια τρομερή ιδέα, για το πως θα στηριχτεί η πραγματική οικονομία, με μια ανέξοδη κίνηση.
Ας υποθέσουμε ότι εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος αυτή τη στιγμή!
Τι θα απογίνει η ανθούσα βιομηχανία της νυχτερινής διασκέδασης, των καφέ και των ταβερνείων;
Μπορούμε μήπως να φανταστούμε, πόσο θα πέσει η κίνηση στα καταστήματα ψυχαγωγίας όταν εφαρμοσθεί το μέτρο, καθώς οι μερακλήδες καπνιστές δεν θα μπορούν να συνοδεύουν αλκοόλ και καφέ με τσιγάρο;
Κυρίες και κύριοι αν δεν γκρεμιστούν τα φρούρια της φοροδιαφυγής έγκαιρα και τα λιγοστά λεφτά των καταναλωτών δεν πάνε σε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ που στηρίζουν την Τροφική Αλυσίδα του Συστήματος, τότε η κρίση θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.
Οι μεγάλοι εκεί πάνω το ξέρουν πολύ καλά αυτό εδώ και χρόνια.
Το ελάχιστο ρευστό που υπάρχει στην τσέπη του πολίτη, αντί να γίνει αφορολόγητο αλκοόλ και τσιφτετέλι, πρέπει να γίνει, καταναλωτικά προϊόντα με brand, ΦΠΑ και τα λοιπά.
Με αυτό τον διαβολικό τρόπο η αγορά που βρίσκεται στην εντατική, θα δεχτεί χρήμα από το πουθενά και οι μόνοι που θα κλαινε τη μοίρα τους θα είναι οι καπνιστές, οι μποέμηδες και οι νονοί της νύχτας.

Ίσως να σας φαίνεται υπερβολικό.
Είναι όμως μεγάλη αφέλεια να πιστεύουμε ότι η Νεοφιλελεύθερη Σουπερ-επικοινωνιακή κυβέρνησή μας κάνει ένα νόμο με τέτοιο εκλογικό κόστος, για το καλό μας και όχι για το καλό της Ελεύθερης Αγοράς των ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΡΝΕΩΝ, μόνο των ΜΕΓΑΛΩΝ.

Ο διάολος είπε και λάλησε. Κι ας έχει κόψει το τσιγάρο εδώ και 5 χρόνια.

Vita Mi Barouak

8 σχόλια:

  1. Σατανικό...
    :)
    Από την άλλη όμως το αλκοόλ, ο καπνός και τα προϊόντα του είναι νομίζω από τα πιο φορολογημένα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά. Οπότε δεν ξέρω πόσο συμφέρει κάποια εθνική οικονομία να χάσει τα έσοδά από αυτούς τους φόρους.
    ----
    Κι εγώ το έχω κόψει εδώ και χρόνια το άτιμο. Αναρωτιέμαι όμως με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να επιβάλλουν την απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την απαγόρευση του καπνίσματος έχω τοποθετηθεί παλαιότερα στο δικό μου ιστολόγιο. Η απαγόρευση με τον τρόπο που προωθείται -όπως πολύ σωστά τονίζεις κι εσύ- είναι καθαρά επικοιωννιακή. Ουδόλως προσεγγίζει την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα, αφού αφήνει έρμαιες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις (όπως ταβερνεία, καφετέρειες και κέντρα διασκέδασης), αλλά ακόμα και το δημόσιο τομέα με τις χαμένες εργατοώρες -για το διάλειμα τσιγάρου (χωρίς να λάβουμε υπόψη εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που θα βρίσκουν αφορμή και θα χάνονται από το γραφείο τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μιλήσω απλά... μου έχετε σπάσει νεύρα με τα βρωμοτσίγαρά σας! Μου την δίνει που βγαίνω έξω και μετά πρέπει να αποστειρώσω τα ρούχα μου και μου την δίνει που εισπνέω χωρίς να το θέλω όλη αυτή τη βρωμιά!
    Κόψτε το όσο προλαβαίνετε!
    Είμαι πολύ κακός τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι αυτό τον πείραξε..
    Ας φτιάξει τα νοσοκομεία σωστός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sorry βρε παιδιά αλλά το θέμα που άνοιξα μου φαίνεται τόσο ασήμαντο μετά από αυτά που συνέβησαν γύρω μας...

    Στην Αθήνα του 2008 οι μπάτσοι σκοτώνουν δεκαπεντάχρονα αγόρια.

    Μου φαίνεται θα ξαναρχίσω το κάπνισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12:22 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1:54 π.μ.

    Το θέμα είναι σοβαρό αλλά θέλει ψάξιμο. Πάντως οι μέρες δείχνουν πώς μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος: να επέμβει ο στρατός και όποιος συλλαμβάνεται να καπνίζει σε απαγορευμένο μέρος να εκτελείται "κατά λάθος" για παραδειγματισμό. Δικαστήρια και δίκες δε θα χρειάζονται γιατί η κατάσταση θα είναι "έκτακτη". Εκεί θα φανεί και ποιος έχει το θάρρος να κατέβει σε απεργία. (ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ? ΠΟΤΕ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή