Κυριακή, Απριλίου 06, 2008

Το Βέτο και η Τρανσέξουαλ Βαλκανική Ιστορία

Στα πλαίσια της συναδέλφωσης των λαών της Βαλκανικής, προτείνω η σχολική ιστορία να αναφέρεται μονάχα στα γεγονότα που συνέβησαν μέχρι την ημέρα που ο Μέγας Αλέξανδρος εξημέρωσε το Βουκεφάλα.

Ύστερα να ορίσουμε ότι 21 μΧ = 1821 μΧ
Και μετά ότι 1827 μΧ = 1987 μΧ
Τότε θα γίνουν όλα ευκολότερα…

Επίσης, να κρύψουμε από όλους ότι οι Σουλιώτες, ήταν αρβανίτες.
Να κάψουμε τη χάρτα του Ρήγα που μιλά για Βαλκανική Επανάσταση και όχι μόνο για ξεσηκωμό των ελλήνων.
Να λησμονήσουμε ότι στην επανάσταση του 21, ο στρατός μίλαγε δυο γλώσσες.
Αλβανικά και Ελληνικά.
Να σβήσουμε τα ίχνη 30.000 σφαγμένων τούρκων στρατιωτών, γυναικών και παιδιών όταν μπήκε ο γέρος του Μοριά στην Τριπολιτσά.
Να ξεχάσουμε ότι ο Καποδίστριας ήταν Κερκυραίος μεν, Ιταλικής καταγωγής δε.
(Για τους βασιλιάδες μας, τι να πρωτοπώ;)
Και πάνω απ όλα ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν θα κάναμε ρούπι, χωρίς τη στρατιωτική βοήθεια των δυτικών.
Γιατί ως γνωστόν, τα τελευταία 200 χρόνια, έλληνες στρατηγοί και στρατιώτες είναι για τα μπάζα! Εξαιρούνται οι ήρωες του 40. Βλέπεις ο φασισμός μας ανάβει τα λαμπάκια και μας κάνει τούρμπο…

Ο ελληνικός πολιτισμός, τον οποίο αγκαλιάζω με αγάπη και αφοσίωση (είμαι περήφανος γι αυτό), γράφεται με πένα την ελληνική γλώσσα που για αίμα-μελάνι του, έχει Βαλκανικό και όχι Ελληνικό…

ΥΓ1. Αυτές οι θεογκόμενες τουρκάλες της TV σκέτες μογγόλες, έτσι; Αλήθεια, τι θα πει Καραμανλής;

ΥΓ2.Προσέξατε καλά τη φωτογραφία; Επειδή οι κυβερνήσεις των Βλακανικών χωρών αποφάσισαν να προβάλουν τους "μύθους" και όχι την πραγματική ιστορία, η Ελλάδα κατέληξε να είναι τέταρτη παγκοσμίως (ποσοστό 6%) στις εισαγωγές οπλικών συστημάτων. Με ότι αυτό συνεπάγεται...

Vita Mi Barouak

35 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή Κυριακή, όση απέμεινε!

    Τωρα καλά κάνεις και τα γράφεις αυτά που γράφεις, και εξ άλλου όπως είπες, στο δια-δίχτυ δεν αυτολογοκρινόμαστε και
    εκεί βρίσκεται όλη η χρησιμότητά του.

    Ενοείται ότι διαφωνώ, αλλά απο που να αρχίσω.

    Να σου πω μόνο, ότι όταν ένας λαός θέλει να απελευθερωθεί τίποτα δεν τον σταματά. Επίσης να σου πω, ότι οι μεγάλες δυνάμεις, δεν θα υποστηριζαν καμία επανάσταση, παρά μόνο αν προέβλεπαν, ότι η υποθεση είναι τελειωμένη, αρα καλό είναι να βάλουμε το πόδι μας.

    Επίσης να πω, ότι ο Μπρωντελ, λέει ότι το μεγαλίτερο λάθος του Αλέξανδρου ήταν που βάδισε προς την Ανατολή που ΔΕΝ είχαν ανάγκη απο πολιτιστική διαφώτηση. Αν είχε βαδίσει προς τη Δυση, ο κόσμος σήμερα θα ήταν αλλιώς. Δηλαδή - κατα περίεργο λόγο - πίστευε αυτος ο μεγάλος ιστορικός, ότι η εκστρατία του Μ. Αλεξάνδρου ήταν πολιτιστική.

    Η δε Μοσε, θεωρει τον ελληνιστικό πολιτισμό, που επεκράτησε μετα τον Α., ότι ήταν αν όχι πιο σπουδαίος, τουλάχιστο το ίδιο σημαντικός όσο ο κλασικός πολιτισμός.

    Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, ότι ΟΛΗ η κλασική Ελλάδα, που πέρα απο κάθε αμφιβολία αποτελεί τη βάση του διαφωτισμού, βήμα - βήμα έφτιαξε αυτο το έκτρωμα που λέγεται σημερινός πολιτισμός.

    Αλλά τότε πρέπει να κάνουμε μια άλλη κριτική πιο ριζική και να ψάξουμε να βρούμε έναν άλλο δρόμο για τον άνθρωπο, πρι μας πάρει όλους ο διάολος!

    Οσο για τη πολυγλωσσία....
    Ε, τι πειράζει; Πριν γεννηθούν οι δομές του σύχρονου κράτους (εποχή Βοναπάρτη στη Γαλλία), οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε κοινά μέτρα και σταθμά. Αγόραζες ενα "κιλό" πατατες στο βορρα και ήταν πιο ελαφρές ή πιο βαριές στο νότο. Το σύγχρονο κράτος θέλει μια γλώσσα, σταθερά μέτρα και σταθμά, για να διευκολύνει το εμπόριο κλπ. κλπ. κλπ.

    Σήμερα, που το κράτος έθνος ΔΕΝ λειτουργει πια, αλλά λειτουργει η παγκοσμιοποίηση, δεν χρειαζόμαστε εθνική ιστορία, γιατι μας ξυνίζει τη σούπα!!

    Οπως πολύ σωστά αμφισβητείς την καταπίεση των Θιβετιανών απο την Κινα (το σωστά πάει στην αμφισβητηση), όλα σήμερα πρέπει να να τα βλέπουμε με υποψία! Ακόμα κι αυτά που αποτελούν ρηξη με το παρελθόν. Χωρίς να σημαίνει το αντίθετο.

    Αμφισβητούμε, και επαναπροσδιορίζουμε την στάση μας.

    Το σωστό και το δίκιο, σήμερα στα σκοτεινά χρόνια που ζούμε είναι παρα μα παρα πολύ κρυμμένο!

    Μακάρι να το ήξερα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5:58 μ.μ.

    Εγώ συμφωνώ μαζί σου... και με την οργή που διακρίνω.

    αλλά, πως θα φτιάξεις αλλιώς εθνική ταυτότητα για έναν λαό; Είναι ο μόνος τρόπος αιώνες τώρα.

    Άντε και καλώς σε ξαναβρήκα
    αθεόφοβε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω δεν επεκτάθηκες μεχρι το Μιλόσεβιτς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12:29 π.μ.

    Σωστά τον έπιασες τον τίτλο. Αυτό ακριβώς είναι η ιδέα: η τρανσέξουαλ ιστορία που προσπαθούν να περάσουν τα κατασκευασμένα κράτη και οι νταβατζήδες τους.

    Τι προτείνεις; Επειδή ο Ρήγας μίλησε για βαλκανική επανάσταση, να μην είχαν ξεσηκωθεί ούτε οι Έλληνες επειδή οι άλλοι βαλκανικοί κιότεψαν; Ή μήπως είναι Επανάσταση αυτό που κάνουν τώρα οι σκοπιανοί ως πιόνια των Αμερικανών;

    Και τι είναι 30.000 νεκροί τούρκοι κατακτητές και δυνάστες μπροστά σε όσους λιάνισαν αυτοί επι 400 χρόνια; Προτιμούσες να ζούσες σήμερα με το ίδιο καθεστώς; Υπόδουλος στους οθωμανούς; Δίπλα είναι τα υπολείμματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όποιος θέλει, ας πάει να τους ζητήσει πολιτικό άσυλο. Εκεί θα εκτιμήσουν την ιδεολογική στήριξη στην εξολόθρευση των Κούρδων που συνεχίζουν χωρίς σταματημό. Χρήσιμος θα τους είναι και θα τον δεχτούν με τιμές ήρωα, ενώ εδώ, όπως βλέπεις, δεν περνούν τα ρεπούσεια πονήματα.

    Αν κάποιοι λίγοι λυπούνται που δεν έγιναν τα γιουσουφάκια κάποιου πασά, ας καταλάβουν ότι όσοι δεν είχαν τα ίδια βίτσια, αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο.
    Γιατί με τη λογική τους, και οι Κρητικοί κακώς "σφαγίασαν" 4000 ναζί αλεξιπτωτιστές και οι Σοβιετικοί κακώς αφάνισαν 600000 ναζί στο Στάλινγκραντ.

    Ακόμα δεν άκουσα τα γνωστά παπαγαλάκια να διαμαρτύρονται για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο... έτσι... για να κρατήσουν τα προσχήματα ότι ενδιαφέρονται και για κάτι άλλο εκτός από τη στήριξη των σκοπιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τύχη, διαβάζω αυτη τη στιγμή το βιβλιαράκι του Εντγαρ Μορέν, "Ευρώπη πολτισμός και βαρβαρότητα". Ο Μορέν, σοσιαλιστης, αλλά κριτικός σοσιαλιστης και αντισταλινικός, καθηγητης ιστορίας στην Γαλλία, ουμανιστης, έχει σαν βασικό οδηγό της σκέψης και φιλοσοφίας του
    την βαρβαρότητα του πολέμου και των κατακτησεων σε όλον τον πλανήτη.
    κοίτα τι γράφει:

    "Περνώ σ αυτο που ονόμασα βαρβαρότητα της πολεμικής κατάκτησης......
    Μπορούμε να ξεκινήσουμε για να απλοποιήσουμε τα πράγματα απο τον Μ. Αλέξανδρο.....
    Ο Αλέξανδρος σεβόταν τους θεούς των διαφόρων πολιτισμών που είχε κατακτήσει. Σε κάθε πολιτεία πάντρευε εκατοντάδες στρατιώτες του με κοπέλες του τόπου, προετοιμάζοντας έτσι εναν μιξογενη πολιτισμό.
    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩς Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
    Οι άλλοι μεγάλοι κατακτητές είναι τρομεροί. Ο Τζεκινγκισ Χαν έσπειρε τον θάνατο και την καταστροφή, τόσο στην Ανατολή, στην Κίνα όσο και στη Δύση, δημιουργώντας μια τεράτια αυτοκρατορία.
    Αυτές οι αυτοκρατορίες όμως δεν κρατάνε πολύ...."
    Σε αντιθεση με αυτη του Αλέξανδρου που κράτησε 1000 Χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ίδιος ο Μορέν και στο ίδιο βιβλίο περιγράφει από τι φωτια και τσεκούρι πέρασαν οι λαοί και ποσες εθνοκαθάρσεις έγιναν, προκειμένου να συσταθούν τα εθνικά κράτη, με μια γλώσσα, ένα έθνος, ένα λαό, που η περίπτωση του δικού μας ξεσηκωμου και της δικής μας αντιστοιχα εθνικής ενοποίησης και απελευθέρωσης έγινε με μπαμπάκι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά βέβαια τα γεγονότα σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τους πόθους των γειτόνων για τη "Μακεδονία".

    Δεν ξέρω εσείς, αλλά λυπάμαι τη χώρα που αναζητώντας ταυτότητα, φθάνει σε σημείο να την "κλέβει".

    Μπορεί ο Μπους κι ο κάθε αμόρφωτος να μην έχει διαβάσει ποτέ του παγκόσμια ιστορία, υπάρχουν όμως άλλοι πολλοί που το κάνουν.

    Όσο για τις προμήθειες πολεμικού ή αμυντικού - όπως είθισται να λέγεται υλικού, είναι στα πλαίσια της εκάστοτε νέας τάξης πραγμάτων.

    Ποια είναι;
    Γνωρίζει κανείς με σιγουριά;

    Η Ευρώπη του Ντε Γκωλ, από τα Ουράλια μέχρι τον Αντλαντικό;

    Οι Η.Π.Α που κοντεύει να γίνει σαν την Λερναία Ύδρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους ήρωες του '40 ήταν και ένα αίσθημα γενικότερου πατριωτισμού όχι μόνο η φασιστική προπαγάνδα. Στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως και επικροτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...)
    Επίσης, να κρύψουμε από όλους ότι οι Σουλιώτες, ήταν αρβανίτες.
    ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ)

    Να κάψουμε τη χάρτα του Ρήγα που μιλά για Βαλκανική Επανάσταση και όχι μόνο για ξεσηκωμό των ελλήνων.
    ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Ο Κ-ΣΜ

    Να λησμονήσουμε ότι στην επανάσταση του 21, ο στρατός μίλαγε δυο γλώσσες.
    Αλβανικά και Ελληνικά.
    ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΤΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ 2 ΛΟΓΟΥΣ: 1. ΗΤΑΝ "ΕΥΚΟΛΗ"ΓΛΩΣΣΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ "ΔΥΣΚΟΛΑ" ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ. 2) ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΚΟΥΓΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΦΗΝΙΑΖΕ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ


    Να σβήσουμε τα ίχνη 30.000 σφαγμένων τούρκων στρατιωτών, γυναικών και παιδιών όταν μπήκε ο γέρος του Μοριά στην Τριπολιτσά.
    ΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΣΦΑΓΗ, ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ? ΤΑ "ΙΧΝΗ" ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ "ΣΒΗΝΕΙΣ"?
    Να ξεχάσουμε ότι ο Καποδίστριας ήταν Κερκυραίος μεν, Ιταλικής καταγωγής δε.
    ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ..ΛΟΙΠΟΝ?

    (Για τους βασιλιάδες μας, τι να πρωτοπώ;)
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ 74 ΜΕ 90%

    Και πάνω απ όλα ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν θα κάναμε ρούπι, χωρίς τη στρατιωτική βοήθεια των δυτικών.
    Γιατί ως γνωστόν, τα τελευταία 200 χρόνια, έλληνες στρατηγοί και στρατιώτες είναι για τα μπάζα!
    ΠΑΝΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ "ΜΑΓΚΕΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ! ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΚΙΟ.


    Σ' ΕΥΧΑΡΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11:34 μ.μ.

    Γεια σε όλους.

    Είναι περίεργο και ενδιαφέρον σήμερα, πως οι πιο "επαναστάτες", "σύγχρονα σκεπτόμενοι", "εναλλακτικοί"...
    Καταπίνουν αμάσητες ιδέες και συνθήματα τα οποία, εάν ήσουν λίγο προεκτικός φίλε μου και το έψαχνες, θα ανακάλύπτες ότι τα λανσάρουν στην παγκόσμια ιδεολογικοί αγορά αυτοί που σήμερα κρατούν τη μεγαλύτερη ισχύ.

    Δεν θα σου διέφυγε ότι η "νέα" ιδέα της κατάργησης των "απαρχαιομένων"-εθνικών κρατών είναι ιδέα που προωθείται σήμερα από τις ΗΠΑ, η οποία σημειωτέον, προωθεί τον πατριωτισμό της όπου και όπως μπορεί. Με καλύτερο παράδειγμα το HOLLYWOOD (ούτε παιδικές σειρές δεν υπάρχουν όπου δεν θα εμφανιστεί η αμερικανική σημαία).

    Επίσης, την ιστορία την ξαναγράφουν διότι δεν συμφέρει. ΕΙΝΑΙ πραγματικά τα στοιχεία για τους αναγκαστικούς εξισλαμισμούς καθώς και τη δράση των Αλβανών τη δοαξσμένη εκείνη περίοδο που αναφέρεις. Πολύ δημοκρατικά φίλε μου σου έθεταν το δίλημμα ΑΛΛΑΖΕΙΣ ή ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ (Θρησκεία ή όνομα). Μην ξεχνάμε τι έκαναν οι Τούρκοι το '58, όπου εξανάγκασαν όλους τους Έλληνες είτε να γίνουν Τούρκοι είτε να αφήσουν τις περιουσίες τους και να φύγουν.

    Εάν λοιπόν είσαι καλοπροαίρετος και απλώς αδιάβαστος και δεν τα γράφεις αυτά που γράφεις απλώς για να προκαλέσεις...Μία σύμβουλή φίλε μου...

    Μην το καταπίνεις αμάσητο θα σε πειράξει.

    Με απέραντη αγάπη για όλους τους ταλαιπωρημένους λαούς

    Τραϊανός Β'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχωράτε με αλλά είμαι στο τρέξιμο και δεν προλαβαίνω να απαντήσω.
    Βλέπω πάντως πως το post μου έγινε τροφή για "διαλεκτική"
    Με την πρώτη ευκαιρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ puppet master
    Σάτιρα βουτηγμένη στο τηγάνι της αληθινής ιστορίας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ange-ta
    Δεν ξέρω τι να πρωτοαπαντήσω σε όλα αυτά που έγραψες ange-ta μου.
    Έχω να πω ότι εγώ δεν είμαι ιστορικός.
    Απόγονος της αλογόμυγας είμαι.
    Απλά είμαι πολύ εκνευρισμένος με εκείνους που έχουν εντάξει μύθους ή έχουν αποκρύψει πολλές ιστορικές αλήθειες από την επίσημη ιστορία με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν έναν νεοέλληνα μιξγκριλ Αμερικανιάς με Νεοιταλική μουστάρδα.

    Δεν μπορούμε να δούμε καθαρά την ιστορία μας πριν 50-60 χρόνια, ξέρουμε ελάχιστα για Τουρκοκρατία και βυζάντιο, ενώ για τα αρχαία και τόσο μακρινά χρόνια ξέρουμε τα πάντα.

    Υπάρχει ένα τρομερό κενό, που σε άλλους λαούς δεν υπάρχει.

    Αυτό το κενό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι η αχίλλειος πτέρνα του νεοέλληνα, για μένα
    Το χρησιμοποιούμε για να συνεχίσουμε να ζούμε στον κόσμο της μερέντας.

    Κι αν δεν συνειδητοποιήσεις, δεν σκύψεις… δεν πρόκειται να φτάσεις ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ dr U
    Καλώς τον!
    Εθνική ταυτότητα φτιάχνεις όπως οι σύγχρονοι σημαντικοί λαοί, όπως είναι οι Γάλλοι.
    Λέγοντας την αλήθεια, στα παιδιά της.

    Πρόσφατα παρακολούθησα την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Γαλλικού κινηματογράφου (μες τη χλίδα, κάμερες, φώτο, διάσημοι κτλ)
    Ξέρεις ποιο ήταν το έργο που χε επιλέξει να δείξει η Πρεσβεία;

    Είχε θέμα του την ανεξαρτησία της Αλγερίας από τη Γαλλία.
    Από Αλγερινό σκηνοθέτη, με Γαλλικά κεφάλαια.

    Έδειχνε ότι οι κατακητές, μιλιταριστές Γάλλοι σκότωναν για πλάκα αλλά απλό κοσμάκης στενοχωριόταν και φοβόταν με όλα αυτά.
    Είπαν την αλήθεια!
    Αυτογνωσία φίλε, αυτογνωσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ patsiouri
    Θα προτιμούσα να επεκταθώ μέχρι τον Μαλέβιτς. Τον Μάιο στην Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Κ- σ-μ
    Αυτό που προτείνω φίλε μου, είναι ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!@ (από τα αρχαία)

    Να σκύψουμε πρώτα, για να σηκωθούμε μετά! (απ τα βυζαντινά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Vasia
    Η αλήθεια με την FYROM είναι ότι γεωγραφικά έχουν δίκιο.
    Είναι η Βόρεια Μακεδονία.

    Το λάθος τους είναι ότι υποστηρίζουν πως είναι οι αληθινοί Μακεδόνες.

    Με αυτό που κάνουν προκαλούν το μίσος των γειτόνων τους, κυρίως των Ελλήνων της βόρειας Ελλάδας.

    Και αυτό μονάχα μεγάλα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ δείμος
    Ο πατριωτισμός ποτέ δεν μας έλειψε φίλε, έχεις δίκιο.
    Τα υπερβολικά μου σχήματα, πιο κοντά στην τέχνη, παρά στο ρεαλισμό απλά χτυπάνε καμπανάκια, δεν κυριολεκτούν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ skinious + Τραϊανός Β'

    Φίλοι μου, απλά έχω διαβάσει κι άλλα εκτός από τη σχολική προπαγανδιστική ιστορία, που βλέπω ότι την έχετε αποστηθίσει καλά.

    Προσπαθήστε να μην βλέπετε μονάχα από τη δικιά μας οπτική.
    Προσπαθήστε να υποψιαστείτε και την οπτική του άλλου.

    Και κάτι τελευταίο, που προείπα, αλλά το ξαναλέω γιατί σας πάει γάντι.

    Αυτό που προτείνω φίλοι μου, είναι ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!@ (από τα αρχαία)

    Να σκύψουμε πρώτα, για να σηκωθούμε μετά! (απ τα βυζαντινά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καμμία προπαγάνδα φίλε μου.. Η οπτική των άλλων είναι τεχνητή.

    Μερικά πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα επιστημονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό ακριβώς έχω γράψει κι εγώ.
    Τη γεωγραφική Μακεδονία την μοιράζονται τέσσερα κράτη, με την Ελλάδα να κατέχει το 51%.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κλείνοντας,
    έχω να πω,
    πως γυρίζοντας τα φώτα της δημοσιότητας στον εξωτερικό εχθρό,
    FYROM, ΗΠΑ κτλ...
    (πάγια τακτική των κυβερνήσεων)
    ο Καραμανλής προσπάθσε να ξεφύγει από εκείνα που τον έκαιγαν.
    Ξεπούλημα ΟΤΕ, λιμανιών, ασφαλιστικό, ακρίβεια, γενιά των 700σιων E.

    Εμείς όμως δεν ξεχνάμε τόσο εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @vasia
    Έτσι είναι Βάσσια μου, έχουμε αυτοδυναμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος2:46 μ.μ.

    @ Κ- σ-μ
    Αυτό που προτείνω φίλε μου, είναι ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!@ (από τα αρχαία)
    Να σκύψουμε πρώτα, για να σηκωθούμε μετά! (απ τα βυζαντινά)


    Αυτό που κατ' αρχάς προτείνεις είναι να παραλείψουμε σελίδες της δικής μας ιστορίας και να τις αντικαταστήσουμε με την, κατασκευασμένη σε αμερικανικά εργαστήρια, ιστορία που εξυπηρετεί τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών και τα αμερικανικά σχέδια για τα Βαλκάνια.

    Επειδή, λοιπόν, αποδείχτηκε ότι αυτά που έγραψες στο ποστ σου δεν είναι μόνον έτσι, αλλά υπάρχει και μια άλλη ιστορική πραγματικότητα που αποσιωπάς, μου προτείνεις αυτογνωσία (με κεφαλαία) και ταπεινότητα.

    Όπως είδες, εκτός από την προπαγανδιστική """ιστορία""" των Σκοπίων, έχουμε διαβάσει και μια αληθινή ιστορία, έτσι όπως την έγραψαν αυτοί που την έζησαν αγωνιζόμενοι και όχι έτσι όπως την έγραψαν αυτοί που την κατασκεύασαν.

    Όσο για την "εκμετάλλευση" του θέματος από τον Καραμανλή, πάντα, σε όλες τις εποχές και με όλες τις κυβερνήσεις προκύπτουν εσωτερικά ζητήματα. Τι προτείνεις; Να αγνοούν οι κυβερνήσεις τα εξωτερικά θέματα; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς... Μπορείς να γίνεις ξεκάθαρος και να μου πεις ποια είναι η θέση σου; Τι έπρεπε, δηλαδή, να κάνει;

    : να δεχτεί την απαίτηση των Σποπιανών για να μην τον κατηγορήσουν για αποπροσανατολισμό από άλλα καυτά θέματα, ή να υποστηρίξει αυτό που υποστηρίζει σύσσωμο το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού;

    Για μένα, σ' αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει δίλημμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος2:58 μ.μ.

    Vita mi barouak said: "Εμείς όμως δεν ξεχνάμε τόσο εύκολα..."

    "Eσείς" μάλλον ξεχνάτε αυτά που θέλετε να ξεχάσετε και ελπίζετε να πάθουμε όλοι ιστορική αμνησία.

    "Εμείς", όμως, δεν παθαίνουμε επιλεκτική αμνησία. Θυμόμαστε ΚΑΙ αυτά που μας καίνε - ξεπούλημα ΟΤΕ, λιμανιών, ασφαλιστικό, ακρίβεια, γενιά των 700σιων και άπειρα άλλα που μας τσουρουφλίζουν - ΚΑΙ την ιστορία, ΚΑΙ αυτά που καίνε τους σκοπιανούς και τους προστάτες τους.
    (αν και η σωστή λέξη, ομιλώντας για τους αμερικάνους είναι "νταβατζήδες")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος9:08 μ.μ.

    Διαβασμένε μου ΒΑγγέλη,

    περνάνε τόσα πολλά βιβλία από τα χέρια μου και έχω διαβάσει τόσα "αιρετικά" και "εκτός γραμμής" βιβλία που θα αντρίχιαζε οποιοσδήποτε από αυτούς που προωθούν σήμερα, ιδέες εξομοίωσης των θυτών και των θυμάτων (Είμαι μεταφραστής).

    Όταν πρεσβεύεις ότι τα "εθνικά ζητήματα" ενός λαού είναι κατασκευασμένα...

    Ένα απόσπασμα ενός "αγαπητού" της παγκόσμιας πολιτικής...

    "Να χτυπήσουμε βαθιά τους Έλληνες..."


    Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

    (Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).


    Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...

    ΔΕΝ πρόκεται για δική μας "προπαγανδιστική" ιστορία, αλλά τις χαρούμενες δηλώσεις ενός σχεδιαστή και διαμορφωτή όλων αυτών που σήμερα παπαγαλίζουμε ελαφρά τη καρδία. Ντεμοντέ λοιπόν τα κράτη επειδή ο Κίσινγκερ και η παρέα του αποφάσισαν να απελευθερώσουν και να "δημιουργήσουν" κάτι "ελεύθερο" και "νέο" και "εναλλακτικό". Αυτές οι ιδέες που πρεσβεύουν οι κύριοι αυτοί είναι γεμάτες λήθη...

    Αφού λοιπόν τα έθνη είναι μια ουτοπία, πείτε μου...Γιατί κάποιοι που δεν μας πάνε καθόλου μας αντιμετωπίζουν ως εθνική οντότητα;

    Κάνουν εθνικιστική προπαγάνδα μήπως;

    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του ΧΕΝΡΟΥΚΟΥ τα λέει όλα!
    Τραϊανός ο Β'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος9:15 μ.μ.

    ...και κάτι που ξέχασα...

    Ποτέ κάποιος που έσκυψε δεν έφτασε στην αυτογνωσία!!!

    Μόνο αυτοί που στέκονται όρθιοι γνωρίζουν. Ελεύθεροι.

    Ο δρόμος στην αυτογνωσία οδηγεί μέσα από την ελευθερία και την ειλικρίνεια.

    Ελεύθερος είσαι όταν δεν σκύβεις και αποβάλλεις ιδεολογίες και ιδεολογήματα και αναζητήσεις της αλήθεια ανάμεσα στις έτοιμες μασημένες αλήθειες...Κομουνισμός, εθνικισμός, φασισμός, καπιταλισμός...Κατασκευάσματα των ίδιων αφεντικών.

    Ειλικρίνεια. Όταν πραγματικά θέλεις να αναζητήσεις και να βρεις και δεν διαλέγεσαι με μόνο σκοπό την πνευματική αυτοϊκανοποίηση, στα πλαίσια ορμονικών διαταραχών της νεότητας που ζεις ή στα πλαίσια των δεσμών που σου έχουν επιβάλλει οι σωτήρες που έχεις επιλέξει.

    Εάν, όπως έχω ξαναπεί είσαι ειλικρινείς στις απόψεις σου και δεν μιλάς κακοπροαίρετα απλώς για να πρπαγανδήσεις και να παρασύρεις, τότε μην βάζεις διλήμματα. Πρώτα βγες από τα στερεότυπα και μετά γίνε ελεύθερος.

    Με απέραντη αγάπη στους ταλαιπωρημένους λαούς

    Ξανά ο Τραϊανός ο Β'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η δικιά μας οπτική είναι γνωστή.

    Εγώ απλά φώτισα και την άλλη πλευρά.

    Επιδίωξή μου είναι η σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων.

    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος8:54 π.μ.

    Οι υποτιθέμενες "δηλώσεις" του Κίσιγκερ ότι θέλει να "χτυπήσει τους Έλληνες" είναι ράδιο αρβύλα. Δεν έγιναν ποτέ.
    Βλ.

    http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401b.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος11:40 π.μ.

    Αγαπητέ αμφισβητία,

    εσύ τώρα την ιστοσελίδα με την "φοβερή" διάψευση μου την έστειλες για να πειστώ...

    Πιστεύεις πραγματικά ότι είμαστε εντάξει; Το διαψεύσαμε;

    ΤΟ λέει ποιος; Με ποια στοιχεία; Λυπάμε που το μόνο επιχείρημα που έχω ακούσει για αυτά τα θέματα είναι πάντοτε ανόητες κραυγές για "φασισμό", "αντισημιτισμό" κ.λ.π. κ.λ.π.

    Εξηγήσεις δεν δίνει κανείς.
    Εξηγήσεις για το πως δηλώσεις, οι οποίες, σημειωτέον, αδιάβαστε άγνωστε, κυκλοφόρησαν πριν από δεκαετίες και δεν είναι εφεύρημα ούτε της Κανέλλη ούτε κανενός άλλου.

    Δεν έχω το χρόνο αλλά θα σου στείλω κι άλλα στοιχεία να διαψεύσεις...Πολλά πολλά.

    Μην αρχίζουμε τους αφορισμούς όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα.

    Η φοβική συμπεριφορά απέναντι στα θέματα του ρατσισμού και του αντιστημιτισμού δείχνει τουλάχιστον ότι δεν υπάρχει σοβαρή θέση επί του θέματος.

    Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει και σε νόμους όπως στην Γερμανία...Όπου απαγορεύτηκε (δημοκρατικά) ο δημόσιος διάλογος περί συγκεκριμένων θεμάτων, επειδή...έτσι (για τους παραβάτες υπάρχει ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ) (για όσους ενδιαφέρονται μπορώ να εξηγήσω σε επόμενο σχόλιο)

    Αυτά περί ελευθερίας του λόγου και περί των μη υφιστάμενων δηλώσεων και γεγονότων

    Ευχαριστώ
    Με απέραντη αγάπη προς τον εγκληματία πολέμου που "ποτέ" δεν έκανε τέτοιες δηλώσεις Χενρούκο.

    Τραϊανός ο Β'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος11:44 π.μ.

    Και...συγνώμη ε!

    Η ελευθεροτυπία ως πηγή αποδείξεων...

    Ω μάι γκόντ...σάιβ αμέρικα...

    Αντ δε ρεστ οφ ουσ ιφ γιου καν σπερ σαμ τάιμ. :)

    Διαφωτίστικα!! ευχαριστώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μεταφέρω από το http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010401b.htm
    Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε:

    "
    Μια διαχρονική «δήλωση»


    Υπήρξε αναμφίβολα η συνωμοτική θεωρία της δεκαετίας. Ο λόγος για την περιβόητη «δήλωση Κίσινγκερ», που -παρά την οφθαλμοφανή πλαστότητά της- περιφέρθηκε (και εν μέρει εξακολουθεί να περιφέρεται) ως μέγα ντοκουμέντο από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, «αποδεικνύοντας»:

    (α) ότι οι Ελληνες, ως τέτοιοι, αποτελούμε έναν από τους βασικούς στόχους των «σκοτεινών κέντρων» της παγκόσμιας πολιτικής, και (β) ότι βασικό όχημα αυτής της επίθεσης συνιστά η προσπάθεια των παραπάνω σκοτεινών κύκλων να αποκοπεί ο «ελληνισμός» από τις «ρίζες» της γλωσσικής, θρησκευτικής, κ.λπ. παράδοσής του.

    Ο ρόλος του ίδιου του Κίσινγκερ στην όλη μυθοπλασία είναι προφανής: εκτός από νεκροθάφτης της ενιαίας Κύπρου το 1974, ο μυστικοπαθής πάλαι ποτέ σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και υπουργός Εξωτερικών του Νίξον έχει το επιπλέον «προσόν» της γερμανοεβραϊκής καταγωγής, που λειτουργεί προωθητικά για όσες συνωμοτικές θεωρίες δεν αρκούνται στον απλό αντιαμερικανισμό. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι πρώτο θύμα αυτής της παραφιλολογίας είναι η προσπάθεια για μια ορθολογική ανάλυση της ίδιας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.

    Ας επιστρέψουμε, όμως, στο ιστορικό της «δήλωσης». Ηταν Φεβρουάριος του 1997, όταν το περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη δημοσίευσε, ως ένθετο σε μια πολυσέλιδη συνέντευξη με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, το παρακάτω «απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ από [sic] τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον», που (υποτίθεται ότι) είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994:

    «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

    Ως πηγή του δημοσιεύματος υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97.

    Παρά τον προφανή παραλογισμό του, το «ντοκουμέντο» έγινε πανηγυρικά δεκτό από μια πλειάδα αναλυτών που έσπευσαν, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο, να το επικαλεστούν ως το απόλυτο επιχείρημα υπέρ της «ανάγκης» για «εθνική καθαρότητα»: από το «Νέμεσις», η «δήλωση Κίσινγκερ» περνά έτσι στο «Χρόνο» της Κομοτηνής (12.3.97) κι από κει στο επετειακό μήνυμα Σαρτζετάκη για την 25η Μαρτίου, την «Εστία» και τα «Πολιτικά Θέματα» (30.5.97) ταυτόχρονα την αναδημοσιεύουν αλυσιδωτά η «Ελεύθερη Ωρα», το «Δικαίωμα» (3.1997), ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» (14.8.97) και, στο «Βήμα», οι Χρήστος Γιανναράς (24.8.97) και Μάριος Πλωρίτης (31.8.97). Καθένας προσθέτει και το δικό του «ερμηνευτικό» αλατοπίπερο, με κοινή συσισταμένη την «απόδειξη» της «συνωμοσίας» από τα ίδια τα πράγματα: η «αδιαφορία στην Ελλάδα για την προκλητικά ωμή δήλωση
    του Κίσινγκερ», γράφει χαρακτηριστικά ο Γιανναράς, «είναι απτή απόδειξη ότι η στρατηγική που εισηγήθηκε ο πολύς Χένρι έχει τεθεί σε εφαρμογή με εντυπωσιακά κιόλας αποτελέσματα»...

    -Τι κι αν η «δήλωση» διαψεύσθηκε (ως γεγονός και ως περιεχόμενο) γραπτώς από τον ίδιο τον Κίσινγκερ («Πολιτικά Θέματα» 13.6.97);

    -Τι κι αν η πρωτότυπη «πηγή» της ακόμη αναζητείται, όπως αμήχανα ομολογεί εκ των υστέρων η ίδια η Κανέλλη («Νέμεσις» 10.1997), απορώντας που «δεν βρίσκεται το φύλλο αυτό» της «Turkish Daily News» ούτε στο Ιντερνετ ούτε στα γραφεία της εφημερίδας;

    Οσοι προσπάθησαν να εξηγήσουν την απάτη, όπως ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, λοιδωρούνται σαν «τοποτηρητές και αμύντορες εν Ελλάδι της υπολήψεως του Κίσινγκερ» (Χρ. Σαρτζετάκης), ενώ το πλαστό «ντοκουμέντο» θα υιοθετήσουν και αρθρογράφοι όπως ο Κ. Μπέης («Ε» 15.10.97), ο Στ. Παπαθεμελής («Βήμα» 2.8.98) ή ο Ν.Ψυρούκης («Ελλοπία» 11.1998). Γιατί να πιστέψει κανείς τον πάλαι ποτέ «μάγο» της αμερικανικής διπλωματίας;

    Κι όμως... Η καλύτερη απόδειξη για την πλαστότητα της «δήλωσης» είναι το γεγονός ότι αυτή είχε δημοσιευθεί οκτώ τουλάχιστον χρόνια πριν από τότε που υποτίθεται πως έγινε! Στην «Ελευθεροτυπία» της 26.1.1987, ο δικηγόρος Θ. Σταυρόπουλος τη χρησιμοποιεί -κι αυτός- ως επιχείρημα για την «ανάγκη» επιστροφής των αρχαίων στα γυμνάσια. Η μόνη διαφορά, εδώ, αφορά τη χρονολόγησή της: Νοέμβριος του 1973, «ακριβώς μετά τη σφαγή του Πολυτεχνείου»...




    ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    Αθανασίου Στριγά «Παγκόσμιοι εντολοδότες» (εκδ. Νέα Θέσις, Αθήνα 1993). Η μητέρα όλων των μπεστ σέλερ του συγγραφέα. Πολλά
    γεγονότα, πολύ μυστήριο και δημιουργική φαντασία.

    Αθανασίου Στριγά «Η Μαύρη Βίβλος των Ελλήνων πολιτικών» (εκδ. Νέα Θέσις, Αθήνα 1994). Επιτομή όσων κατά καιρούς έχουν γραφεί για τους
    διαπλεκόμενους eλληνες πολιτικούς. Προστίθεται η απαραίτητη σχέση των πολιτικών με τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες.

    Αθανασίου Στριγά «Πολυτεχνείο 1973» (εκδ. Νέα Θέσις, Αθήνα 1996). Καρικατούρα της ηρωικής εξέγερσης, όπου οι αφελείς φοιτητές εμφανίζονται άβουλα όργανα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

    Κυριάκου Βελόπουλου «Ξυπνήστε. Η Ελλάδα αιμορραγεί. Το απαγορευμένο βιβλίο για τους Ελληνες» (τόμος Α', εκδόσεις Κάδμος, Θεσσαλονίκη).

    «Ξυπνήστε. Η Ελλάδα αιμορραγεί. Δούρειοι ίπποι εναντίον του έθνους» (τόμος Β', εκδόσεις Ιστοριογνωσία, Θεσσαλονίκη 1999). Δύο ογκώδεις τόμοι αφιερωμένοι στους ποικιλώνυμους εχθρούς του ελληνισμού και τα σκοτεινά τους σενάρια κατά του έθνους.

    Πάνος Καμμένος «Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη» (Ελληνική Ευρωεκδοτική, Αθήνα 1900). Το βιβλίο που ανέδειξε τον 25χρονο διοικητή μιας «προβληματικής» υπό αποκρατικοποίηση σε πολιτικό αστέρα της νέας δεξιάς. 586 προχειρογραμμένες σελίδες περί παντός του επιστητού, με αναρίθμητα λάθη και κεντρικό ιστό τη σχέση ΠΑΣΟΚ και 17Ν.

    ΔΕΙΤΕ

    Λούνα Παρκ (Luna Park) του Πάβελ Λουνγκίν (1992). Η άνοδος του νεοναζισμού και του αντισημιτισμού στη σύγχρονη Ρωσία, ως αποτέλεσμα κομμουνιστικής συνωμοσίας με ολίγην από... Εβραίους.

    Talk Radio του Ολιβερ Στόουν (1988). Τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» ως πηγή έμπνευσης ενός αμερικάνου ναζιστή δολοφόνου.

    (Ελευθεροτυπία, 1/4/2001)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για να πω την αλήθεια δεν το γνώριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή