Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ στον Ορίζοντα Γεγονότων (Κεραμεικός)


Διήγημα - Νουβέλα - Μυθιστόρημα

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα νέων συγγραφέων, οι οποίοι, μέσα από το δημιουργικό διάλογο, την εξάσκηση αλλά και την καθοδήγηση του συντονιστή, θα βελτιώσουν τα γραπτά τους ή θα γράψουν για πρώτη φορά (διήγημα, νουβέλα ή μυθιστόρημα). Τα μυστικά του εκδοτικού τοπίου και η πορεία προς την έκδοση θα είναι, επίσης, κάτι που θα μας απασχολήσει.
Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά. Θα εξασκηθούμε στην αυτόματη γραφή  Γι’ αυτό θα αναλύσουμε τη μυθοπλασία που αφορά την αφήγηση μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας με ροή, πλοκή και χαρακτήρες. Ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος, που έλεγε όπως επισήμανε και ο Αριστοτέλης.
Συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε τα συστατικά της εν λόγω μαγειρικής τέχνης (χαρακτήρες, πλοκή, οπτική γωνία αφήγησης, ύφος, διάλογος κτλ) και θα μελετήσουμε κείμενα πρωτοπόρων σημαντικών λογοτεχνών. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Απώτερος στόχος, όπως προείπαμε, να βελτιώσουν τα δικά τους έργα.


Συντονιστής εργαστηρίου: Βαγγέλης Μπέκας


Πληροφορίες: 6977.302665, vitamibarouak@gmail.com
Ορίζοντας Γεγονότων, Κεραμεικού 88, Κεραμεικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου