Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

Σε σχήμα κύβου

20 χρόνια από την πτώση του τείχους και τι; Στις πολύχρωμες αφίσες, στην οθόνη, ανάμεσα στις μουσικές των Fm βασιλεύουν τα παιδιά του Τιραμόλα. Η άρια φυλή. Λεπτά κορμιά, γυμνασμένοι κοιλιακοί, ύφος επιτυχημένου ηλίθιου. Φοράνε σέξι εσώρουχα, τακούνια, ταγιέρ, trendy μπουφάν, φοράνε ό,τι τους πληρώσουν.
Ποζάρουν. Χαμογελούν. Σε διαρκή επανάληψη. Ξανά και ξανά στο ρόλο του Επίκουρου, του Πλάτωνα, του Σωκράτη. Γιατί λέγε, λέγε κάτι θα μείνει.
Πρέπει να χάσω κιλά, να τεντωθώ, επειγόντως, πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη. Να φοράω αστραφτερά brand, να αποκτήσω ύφος.
Το αισθάνομαι, σου λέω, μέσα μου φουντώνει. 20 χρόνια μετά την πτώση του τείχους, επιτέλους γίνομαι άριος. Αν δεν με πιστεύεις, ρίξε μια ματιά στα καινούργια μου παπούτσια. Με ψήλωσαν 3 πόντους.
Οδηγώ το αστραφτερό μου αυτοκίνητο αναζητώντας, επειγόντως, την κότα που θέλει να πετάξει. Ε όχι και ποια κότα; Βρουμ, βρουμ! Σταματώ στο φανάρι. Φτύνω αγανακτισμένος εκείνους που θέλουν να καθαρίσουν το παρμπρίζ μου. Ουστ από δω βρομόσκυλα, την κότα ψάχνω!
Έτσι μπράβο. Από μακριά κι αγαπημένοι. Εγώ στο joystick, ΠΥΡ κατά βούληση, κι εσείς να φλέγεστε μες στην οθόνη. Ο καθένας στη θέση του.
Οι μετανάστες στο πεδίο βολής. Οι άνεργοι με τους άνεργους. Οι μικρομεσαίοι αργήσατε, θέση θα βρείτε μονάχα δίπλα στους μικρούς ή στους άνεργους. Ελπίζω να βλέπετε από κει.
20 χρόνια από την πτώση του τείχους.
Σιγά το τείχος...
Εγώ έχω χτίσει καλύτερο.
Σε σχήμα κύβου.
Και μέσα του έχω κλειστεί.

Vita Mi Barouak

7 σχόλια:

  1. Ε όχι και σιγά το τείχος!!! Κάνεις λόγο για υπαρκτά προσωπικά και κοινωνικά τείχη. Μπορεί ο απόηχος της πτώσης του σήμερα να είναι ασθενής σε κάποιους, αλλά...όχι και σιγά το τείχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "τείχος" του υπαρκτού σοσιαλισμού
    και η διάλυσή του, είναι μεγάλο γεγονός.

    Τα προσωπικά "τείχη" κι αυτά μεγάλο
    γεγονός, αλλά δεν αφορούν όλους.

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Mariana
    Μπορεί το τείχος του Βερολίνου να έπεσε (το οποίο συμβολίζει τη νίκη του Καπιταλισμού έναντι του δήθεν Κομουνισμού) αλλά η ζωή μας παραμένει να είναι γεμάτη τείχη και κλουβιά. Μάλιστα η νίκη του καπιταλισμού έδωσε τέτοιο αέρα στους καπιταλιστές που μας έχουν αλλάξει τα φώτα τα τελευταία 20 χρόνια. Ή μήπως διαφωνείς. Συγχώρα με αλλά δεν μπορώ να γιορτάσω γι αυτό. Μπορεί η ζωή στον ανατολικό μπλοκ κα βελτιώθηκε (τουλάχιστον από ότι λένε) αλλά όσο αφορά το Δυτικό, ο νεοφιλελευθερισμός μας άλλαξε τα φώτα. Όσο για τα κλουβιά, όσο περνά ο καιρός πληθαίνουν. Ξέρεις, όταν τα τείχη δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά, είναι ακόμα πιο δύσκολο να τα γκρεμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Βάσσια
    Μεγάλο γεγονός είναι, αλλά δεν μπορώ να γιορτάσω γι αυτό, γιατί τουλάχιστον στο Δυτικό τομέα τα πράγματα πήγαν χειρότερα από ότι πριν. Τα τείχη έγιναν πολύ περισσότερα. Για τον από κει τομέα, έχω να πω ότι ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα. Αυτή τη στιγμή πάντως η Μόσχα είναι πρώτη σε εγκληματικότητα στην Ευρώπη και ο Πούτιν, ο πρωην αρχηγός της ΚΑΚΕΜΠΕ είναι βασιλιάς, δικτάτορας, αφέντης κι αυτοκράτορας. Ας πιούμε, λοιπόν, στην υγειά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2:19 μ.μ.

    Μπορεί ο σκέτος νεοφιλελευθερισμός τα τελευταία χρόνια να μας άλλαξε τα φώτα αλλά τώρα έρχεται ο σούπερ κοινωνικός φιλελευθερισμός της Ντόρας...βγαίνει από το χρονοντούλαπο, φοράει τα καλά του και ετοιμάζεται για επίθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ezak
    Είσαι τόσο σίγουρος για το Ντοράκι; Εγώ βλέπω Σαμαρά. Για την ώρα βέβαια έχει μόνο ο Γιωργάκης και η παλιοπαρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1:25 μ.μ.

    Ο βρυΝΤΟΡΑκας έχει γερό σκαρί...δες τον μπαμπάκα της...ο οποίος ελπίζω να έχει πει το: "να δω την κορούλα μου αρχηγό του κόμματος κι ας πεθάνω"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή