Τετάρτη, Φεβρουαρίου 11, 2009

TO 13o ΥΠΟΓΕΙΟ

Το εμπορικό κέντρο New Bios απλώνεται σαν κισσός μες στην πρωτεύουσα και κατασπαράσσει καθημερινώς νέα τετράγωνα του πολεοδομικού ιστού. Θαρρείς και πρόκειται για μια ολόκληρη εμπορική πόλη που απέδρασε απ’ το μέλλον.
Οι εργαζόμενοι στο εμπορικό κέντρο New Bios δίνουν λόγο μόνο στα εταιρικά δικαστήρια και υπακούουν μόνο στο καταστατικό λειτουργίας της εταιρίας.

Στα θεμέλια του New Bios κρύβεται ένας άλλος κόσμος.
Κάτω από τη λουστραρισμένη επιφάνεια υπάρχει η διεστραμμένη εκδοχή της που στηρίζει το μεγαλείο του Πάνω Κόσμου.
Οι εργαζόμενοι που υποκύπτουν σε αλλεπάλληλα παραπτώματα, καταδικάζονται και πέφτουν όλο και πιο βαθιά, σε υπόγεια όπου η ακραία εκμετάλλευση βασιλεύει.

Η Αργυρένια έχει εξαναγκαστεί να εργάζεται στο Club 13 Σόδομα. Σε ένα από τα αδαμαντωρυχεία της εταιρίας. Οι φήμες μιλούν για κραιπάλες με ποτά και ναρκωτικά και ιστορίες τύπου Κάμα Σούτρα. Έπη για άσωτη ζωή που δεν είναι ανοιχτή στον καθένα. Ο παράδεισος του ασώτου αφορά μονάχα τα φουσκωμένα πορτοφόλια.
Ο Πέτρος τυφλωμένος από το ερωτικό πάθος για εκείνη, εγκαταλείπει τις ρεαλιστικές γειτονιές της μητρόπολης, εισβάλει στο μετα-ρεαλιστικό κόσμο του New Bios και καταδύεται στο σουρεαλιστικό Κάτω Κόσμο.


22 σχόλια:

  1. επηρεασμένος από Μπάροουζ είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλη,
    Αρχικά οφείλω να σου δώσω συγχαρητήρια για την έκδοση του πονήματός σου! Εύχομαι χρυσές επιτυχίες και άλλα πολλά συγγραφικά "τολμήματα".

    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια! Μακάρι να είναι το πρώτο από πολλά πολλά πολλά και καλά :) Ό,τι καλύτερο, αγοράκι γλυκό!

    [Θα ζητήσω να μού το στείλουν :)))]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραιο εξωφυλλο! θα το αγορασω. χι χι, αντε τα καλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Επικοινώνησα με μικρή Αργυρένια, έπεται συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ggia
    Κοίτα τα γραπτά του Μπάροουζ έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι καρά φεύγα, αλλά δεν μου τη έδωσαν και τόσο κατακέφαλα, ώστε να με επηρεάσουν.
    Είμαστε «συγγενείς» γιατί έχουμε επηρεαστεί και οι δύο από τους ίδιους μπαμπάδες. Φυσικά δεν μας βάζω ίσα κι όμοια, καμία σχέση, εγώ είμαι νάνος, αυτός κολοσσός, απλά, θέλω να πω ότι πριν από τον Μπάροουζ, άλλοι χάραξαν το δρόμο.

    Για μένα βασικές επιρροές μου είναι οι Όργουελ, Φριντς Λακγκ, Βερν, Χ. Μίλερ (το σεξ κι ο έρωτας δεν είναι μες τη ζωή;), Ιονέσκο(πάνω απ όλους ο Ιονέσκο!) και φυσικά ο Αιζενσταϊν.
    Σε ένα θεωρητικό κείμενο, ο Αιζενσταιν αποκαλύπτει ότι το μοντάζ προέκυψε από τα ιδεογράμματα και από την ποίηση του Πούσκιν.
    Το Cut Up του Μπάροουζ με απωθεί, είναι ακατανόητο, εμένα με ενδιαφέρει να γυρίσω πίσω στην πηγή του μοντάζ, που έχει λογοτεχνικές ρίζες και να σας πιτσιλίσω με ιστορίες που μιλούν για το ΤΩΡΑ, χρησιμοποιώντας μια υπερσύγχρονη μάνικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ antonie
    Ευχαριστώ πολύ!
    Φίλε μου σπουδάζεις ακόμα, αλλά όταν βγεις εκεί έξω, τα θηρία θα κοιτάξουν να σε κατασπαράξουν, να εκμεταλλευτούν τη γνώση σου προς όφελος τους.

    Αυτό είναι το πιο "τολμηρό" που λέω στο βιβλίο.
    Είμαστε επενδύσεις των γονιών μας, αλλά κάποιοι άλλοι καρπώνονται την παραγωγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ atalanti
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Να περνάς καλά, να δημιουργείς, να συνεχίσεις να γράφεις όμορφες ιστορίες... γλυκό κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ al barouak
    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τούβλο από μπετό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ patsiouri
    Με την Αργυρένια; Ξέφυγε τελικά από τον Κάτω Κόσμο; Μπουχαχαχα! Η αλήθεια είναι το όνομα της ηρωίδας το δανείστηκα από την blogo-φίλη.
    Άλλος κόσμος το internet,
    άλλος κόσμος κι εκείνος της New Bios.
    Βέβαια τα περισσότερα ονόματα είναι δανεισμένα από γνωστούς, γιατί με βοηθούν να αναπτύξω συναισθήματα για τους χαρακτήρες μου. Πχ. Ο κολλητός του πρωταγωνιστή έχει το όνομα του αδερφού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι, συμφωνώ πως είμαστε σε μεγάλο βαθμό επενδύσεις των γονιών μας. Αλλά πόσο κακός μπορεί να είμαι αν το εκμεταλλεύομαι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια Βαγγέλη! Κάθε επιτυχία στο βιβλίο σου εύχομαι!!!
    Να ακολουθήσουν και άλλα :) Μπράβο σου@@!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ antonie
    Εσύ κακός; Με τίποτα, κάνεις το σωστό! Με τους γονείς μας υπάρχει μια διαφορετική σχέση, μια ουσιαστική επαφή. Από που κι ως που όμως το αφεντικό μου να εκμεταλλεύεται την επένδυση των γονιών μου. Και μάλιστα για ψίχουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ roadartist
    Σε ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς ή ευτυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άντε με το καλό. Περιμένουμε το νεότερο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλη επιτυχια και επισημα,αφιερωμενο το ακολουθο Συρματα τιμημενα της ζωης μου/οπου με ζωνετε τοσο χρονια /σκλαβος ανεβηκα ως ταστερια/τη ζωωδια των ανθρωπων εχοντας ακυρωσει/μες στην ορμη για ποιηση/μες στην ορμη για ερωτα/συρματα της ζωης μου. Ν Καρουζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ deimos
    Ευχαριστώ!
    Μόλις έφτασε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ελένη
    Γάβγισε ορθώς «ο σκύλος των άστρων»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος11:28 π.μ.

    Το εξώφυλλο προκλητικό...τα υπόλοιπα στο Booze...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ezak
    Στο booze και στις σελίδες του βιβλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μόλις τέλειωσα το βιβλίο! Μου άρεσε πάρα πολύ! Αρκεί να σου πω ότι το ξεκίνησα χτες και το διάβασα σχεδόν μονορούφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Βαγγελη.Διαβασα το βιβλιο σου και μου φανηκε υπεροχο.Well done.Παντα τετοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή